Ar buvęs KTU gimnazijos mokytojas seksualiai priekabiavo prie mokinių, tirs prokuratūra

  • Teksto dydis:

Istorija dėl buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos mokytojo elgesio vėl grįžta į teisėsaugos akiratį.

Kauno apygardos prokuratūra antradienį išplatino pranešimą, kad nutarta atlikti papildomą pedagogo galimai padarytų nusikalstamų veikų aplinkybių tyrimą.

Jau esame rašę, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas (AVPK) nepradėjo ikiteisminio tyrimo dėl buvusio KTU gimnazijos mokytojo Leono Narkevičiaus galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių, nenustačius nusikalstamos veikos požymių ir nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų.

Tokį sprendimą KTU apskundė prokuratūrai.

Nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą panaikino Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė. 

„Vyriausioji prokurorė, susipažinusi su tyrimo medžiaga bei skundu, konstatavo, kad skunde nurodomos aplinkybės nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys“, – pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys.

A. Lipkevičienė savo sprendimą motyvavo tuo, kad tik atlikus visus šiuos proceso veiksmus bei tinkamai įvertinus visus juose esančius duomenis ir išsprendusi baudžiamosios ir drausminės atsakomybės klausimą, bus galima priimti teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą.

KTU anksčiau buvo nurodęs, kad KTU komisija, ėmusis vidinio tyrimo dėl mokytojo elgesio, sprendimą atleisti jį iš pareigų priėmė remdamasi „neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų“.

Į klausimą, ar seksualiai priekabiavo prie mokinių, pedagogas portalui kauno.diena.lt rugsėjį atsakė trumpai: „Juokaujat?“

„Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka“, – tokią savo poziciją L. Narkevičius portalui 15min. buvo perdavęs spalio pabaigoje.

LRT portalo duomenimis, gimnazija ir jos steigėjas rugsėjį sulaukė anoniminio laiško, kuriame nurodyta, kad minimas mokytojas galimai priekabiavo prie mokinių – kvietėsi jas į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Mokytojas ekspertas L. Narkevičius iki skandalo buvo gabiems mokiniams skirtos Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius ir matematikos sekcijos vadovas. Akademijos puslapyje nurodoma, kad akademija jau turi kitą vadovą.

Gimnazistų jis ne kartą išrinktas geriausiu metų mokytoju. Išugdė daug jaunųjų matematikų. 2004 m. jam skirta Mstislavo Rostropovičiaus premija už tai, kad per kelerius metus net 26 kartus jo mokiniai tapo respublikinių matematikos olimpiadų prizininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Dirbau su pavaduotoju Narkevičiumi 5 metus. Korektiškas, dalykiškas, šmaikštus. Sudarydavo idealų tvarkaraštį, nekeldavo darbuotojams jokios įtampos - atvirkščiai, pašalindavo ją. Puikus žmogus ir pavaduotojas. Linkiu stiprybės.

jo

jo portretas
Prisiminus neseną Burgio istoriją, veikimo stiliukas kaip ir toks pats.

Tomas

Tomas portretas
Matomai pas ta mergaite galimai vyriskos lities angos visos kiauros, tai ir nutare visa kalte suversti ant atsitiktinio zmogaus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių