Bažnyčių padegėjas pripažino: jis suplėšė paveikslus Panemunėje

Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių sudeginimu įtariamas Darius Burneikis prisipažįsta suplėšęs paveikslus Panemunės bažnyčios koplyčiose.

Spalio 1 dieną į policiją kreipėsi Vilkaviškio vyskupijos Aukštosios Panemunės katalikų parapijos Švč.Mergelės Marijos vardo bažnyčios klebonas Deimantas Brogys. Kunigas nurodė, kad prieš tai buvusį savaitgalį buvo sudraskyti minėtos parapijos bažnyčios šventoriaus atviroje koplyčioje esantys „Švento Kazimiero“ ir „Jėzaus širdies“ paveikslai.

Koplyčios stovi už tvoros, juosiančios bažnyčią, tačiau tolėliau nuo Vaidoto gatvės. Tąsyk klebonas spėjo, kad piktadarys pasinaudojo tamsa ir taip išliejo savo pyktį.

Atvirose, nerakinamose koplyčiose kabantys paveikslai buvo supjaustyti kažkokiu aštriu daiktu. Dar dviejose koplyčiose esančios skulptūros nebuvo paliestos.

Tiriant šį nusikaltimą gauta duomenų, kad paveikslus suniokoti galėjo Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių padegimu įtariamas D.Burneikis.

Apklausiamas ir duodamas parodymus, įtariamasis D. Burneikis prisipažino, kad koplyčioje buvusius paveikslus suplėšė tyčia dėl negatyvaus požiūrio į bažnyčios veiklą.

Šis 31-erių metų Raudondvario gyventojas jau prisipažino sudeginęs dvi bažnyčias – Kulautuvoje ir Paštuvoje, išdaužęs Raudondvario bažnyčios langus ir suniokojęs du Panemunės bažnyčios paveikslus.

Nuo pat sulaikymo momento pareigūnai neslėpė, kad įtariamajam teks skirti psichiatrinę ekspertizę. D.Burneikis viešai pareiškė, kad jo galvoje yra įmontuotas implantas ir ateiviai veikia per bažnyčią.

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Kęstučio Kasciukevičiaus, šiuo metu dėl kiekvieno D.Burneikio įvykdyto nusikaltimo pradėti atskiri ikiteisminiai tyrimai. Planuojama visus D.Burneikiui inkriminuojamus nusikaltimus sujungti į vieną ir parengti vieną bendrą įtarimą.

Tik tuomet ikiteisminį tyrimą kontroliuojantys prokurorai žada kreiptis į teismą dėl stacionarios psichiatrinės ekspertizės skyrimo. Tikimasi šiuos veiksmus atlikti iki lapkričio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Maladec bičas, tegul eina dirbti tie ale "dievo tarnai", gana jau iš bobučių paskutinius pinigus kaulyt.

a

a portretas
atiduokit jį tam homoseksualui klebonui iš Mažeikių - atves į tiesos kelia

Taigis

Taigis portretas
Fuflo. Pedalai pasamde sita isgama, kad niokotu maldos namus. O dabar jis apsimeta psichiskai nesveiku, kad issuktu uodega. Prispaudus tarp duru pimpala, viska iskart prisipazintu ir pasakytu kur ieskoti tu kas ji pasamde. Paminesit mano zodi - greit bus kaip Svedijoj ir Norgej - reguliariai bus deginamos katoliku baznycios ir kaltu nebus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių