Apkeliavusi Lietuvą šv. Antano Paduviečio relikvija pasieks Kauną

Sekmadienio vidurdienį Kauno arkikatedroje bazilikoje bus sutinkama šventojo Antano Paduviečio Didžioji relikvija, kuri, lydima brolių pranciškonų iš Paduvos (Italija), nuo gruodžio 15-osios apsilankė 7 Lietuvos bažnyčiose – Kretingoje, Klaipėdoje, Telšiuose, Plungėje, Rietave, Marijampolėje bei Vilniuje.

Pasak Kauno arkivyskupijos, XIII amžiaus misionieriaus, pamokslininko, Bažnyčios mokytojo šventąsias relikvijas bus galima pagerbti iki gruodžio 23 d. 15 val., kai jos bus išlydėtos atgal į Italiją.

Katedroje rengiama speciali programa – svečių vedama katechezė, šeimų, vaikų ir jaunimo palaiminimas, Atgailos ir susitaikinimo pamaldos. Taip pat bus galima asmeniškai melstis paliečiant relikvijorių – su tikėjimu, jog šv. Antanas Paduvietis gali užtarti visus. O ypač našlaičius, kalinius, šaukiamuosius į karo tarnybą, keramikus, puodžius, kūdikių nesulaukiančias šeimas ir netgi gali padėti surasti prarastus daiktus, kaip nuo seno tikima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Akivaizdi “nekalta” stabmeldystė. Patariu atsimerkti Katalikų bažnyčiai ir visiems Kristaus sekėjams.

...

... portretas
Taaaip, tie krikščionys nemelavę negali, nekaltinkit kitų tuom ką patys darot, kalbat apie Jėzų, o lenkiatės kažkokiam pakaitalui, kurių pas jus netgi DAUGIAU nei pas tuos 'daugiadievius'; - garbė Galingajam Perkūnui, AMŽINA panieka visiems mus kryžiaus ženklu skerdusiems.

+

+ portretas
Garbindami šventųjų relikvijas, garbiname ne pačias relikvijas kaip tokias ir net ne šventuosius, bet garbiname patį Kristų, kurio gyvą buvimą galime patirti šventųjų kūnuose. Tai ne mirties garbinimas, bet Prisikėlimo, nes šventųjų kūnai yra pripildyti Kristaus gyvybės ir laukia momento, kada ateis laikas ir jie bus prikelti į amžinąją garbę. Jie tarsi „užprogramuoti“ prisikėlimui. Šventųjų relikvijos yra ženklas bei priminimas mums ir visiems, kad Kristuje nėra mirties, bet yra amžinasis gyvenimas. O tai liudija tie stebuklingi reiškiniai, lydintis šventąsias relikvijas: šventųjų kūnai negenda, nedvokia, prisilietę prie jų ligoniai pasveiksta, aklieji praregi, luošieji ima vaikščioti, mirusieji prikeliami. O didžiausia dovana mums yra tai, kad per šventųjų relikvijas pats Kristus leidžia prisiliesti prie Jo ir patirti Jo malonės veikimą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių