Antrines žaliavas darželinukai pavertė žavingais kūriniais

Kaune atidaryta paroda, kurioje eksponuojami darželinukų iš antrinių žaliavų sukurti įvairūs rankdarbiai. Pasitelkę savo fantaziją ir padedami pedagogų mažieji kauniečiai sukūrė dėmesio vertų kūrinių.

Parodos organizatoriai – prekybos ir paslaugų centras „Molas“, lopšelis-darželis „Žuvintas“ ir Kauno Gričiupio seniūnija – tikisi, kad tokių rankdarbių kūrimas – geriausias būdas vaikus supažindinti su būtinybe rūšiuoti atliekas.

„Vaikai mokosi ne tik pažinti gamtą, bet ir ją mylėti, saugoti. Vaikystėje pamilę gamtą ir suvokę save kaip gamtos dalį, suaugę neliks abejingi žmogui, medžiui, gyvūnui“, – įsitikinusi lopšelio-darželio „Žuvintas“ direktorės pavaduotoja ugdymui R.Stravinskienė.

Iš plastikinių butelių, kamštelių, įvairių dangtelių, popierinių pakuočių ir kitų perdirbimui tinkančių medžiagų vaikai sukūrė įvairius simpatiškus personažus, gyvūnėlius, namelius, laivelius ir kitus dirbinius.

Kauno darželinukų sukurti darbai prekybos ir paslaugų centre „Molas“ bus eksponuojami iki balandžio 26-osios. Tądien išradingiausio, nuotaikingiausio irekologiškiausio dirbinio autoriai bus apdovanoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deja

deja portretas
anksciau ar veliau viska i konteineri ismes ir baigsis neekologiskai

666 deja

666 deja portretas
deja,taip.manau ,kad ekologinio mąstymo tokie projektai nestiprina.vaikystėj žaisdavau kieme su visokiausiom atliekom-buteliukais ,stiklo gabalėliais,kamštukais.vaiko vaizduotė iš bet ko gali padaryti žaidimą.tik kur čia ekologija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių