Antrasis nuoširdžiausių Kauno gydytojų penketukas

  • Teksto dydis:

Šiandien trumpai pristatome antrąjį penketuką iš Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimų pirmojo etapo. Pirmąjį penketą pristatėme vakar. Dabar jūs, mieli skaitytojai, iš šio dešimtuko išrinksite patį nuoširdžiausią.

6. Andrius Macas, profesorius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Anesteziologijos klinikos vadovas, gydytojas anesteziologas reanimatologas

"Mane visada domino skubioji, arba ekstremalioji medicina", – sako A.Macas, pasirinkęs vieną sunkiausių medicinos sričių, kai sprendimus, gelbstint ligonio gyvybę, reikia priimti nedvejojant nė akimirkos.

Taip gydytojas dirba daugiau kaip dešimt metų, kai 1994-ųjų laidos Kauno "Saulės" gimnazijos gimnazistas 2003 m. baigė anesteziologo-reanimatologo rezidentūrą Kauno medicinos universitete. Mylimam darbui nesutrukdė penkerius metus trukusios doktorantūros studijos.

Šiandien A.Macas – profesorius, klinikos vadovas, Europos anesteziologijos draugijos Edukacijos komiteto Regioninio Lietuvos centro vadovas, eina atsakingas pareigas kitose Europos ir Lietuvos mokslo bei profesinėse draugijose. Daug laiko ir išminties profesorius atiduoda savajai Alma Mater, buvęs Senato nariu, Studijų centro studijų koordinatoriumi, ir dabar užima daug svarbių pareigų. Ko gero, prigimtinė energija ir meilė žmonėms suteikia jėgų būti ne tik mokslininku, visuomenininku, bet ir nuoširdžiu gydytoju.

7. Jurijus Syrkaševas, Kauno Centro poliklinikos gydytojas urologas

Jurijaus gimtinė – Altajaus kraštas. Jis – tremtinių vaikas, gimęs 1951-ųjų rugpjūtį Ust Kansko rajone. Grįžęs į Lietuvą, 1974 m., baigė Kauno medicinos institutą ir įgijo gydytojo specialybę.

Pirmieji darbo metai – Prienų rajono ligoninės gydytoju internu terapeutu. Po ketverių metų Jurijus pradėjo dirbti chirurgu Prienų rajono centrinėje ligoninėje. Taip – beveik dešimt metų, iki 1988-ųjų, kai atvyko į Kauną. Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės Centro poliklinikoje Jurijus pradėjo dirbti urologu. Tai liudija platų gydytojo profilį ir didžiulį žinių bagažą.

Kai 1997 m. Kauno miesto tarybos sprendimu dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigų reorganizavimo nuo Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės Centro poliklinika buvo atskirta, J.Syrkaševas liko dirbti pastarojoje gydytoju urologu. Centro poliklinikos vadovai ir kolegos sako, kad Jurijus yra jautrus kito skausmui, pakantus, ramus, paprastas, tvirtos valios žmogus. Pacientai gydytoją įvertino kaip labai nuoširdų.

8. Gražvyda Škikienė, Kauno Centro poliklinikos šeimos gydytoja

Balandį, prieš pat Medicinos darbuotojo dieną, G.Škikienės gimtadienis. Kiek jai sukaks? Apie moterų amžių juk nekalbama.

Vaikystėje persirgusi sunkia liga, iš arti mačiusi medikų rūpestį ir profesijos prasmingumą, Gražvyda nusprendė tapti gydytoja. Kauno medicinos institutą baigusi 1985 m., netrukus pradėjo dirbti Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės Suaugusiųjų poliklinikoje gydytoja terapeute. Įstaigų reorganizacija G.Škikienės darbo vietos nepakeitė, gydytoja liko toliau dirbti Suaugusiųjų poliklinika pervadintoje Centro poliklinikoje apylinkės gydytoja terapeute, nuo 2006 m. iki šiol – šeimos gydytoja. Ji, Gydytojų sąjungos aktyvistė, sako, kad didžiausia vertybė gyvenime yra sveikata, šeima, ramybė.

"Gydytoja yra atsakinga, darbšti, greitai priima sprendimus. Ji nuolat pasiruošusi padėti žmonėms", – taip darbuotoją apibūdina Centro poliklinikos direktorė Danutė Pavilionienė.

9. Giedrius Tytmonas, "Signata" klinikos šeimos gydytojas

Kitąmet bus 20 metų, kai gydytojas baigė medicinos studijas. Rezidentūros metu įgijo bendrosios praktikos gydytojo kvalifikaciją, nors buvo svajojęs ir apie pediatriją. Sprendimą lėmė tai, kad būtent tuo metu Lietuvoje šeimos medicina buvo palyginti nauja sritis, apimanti visą šeimą, – nuo naujagimio iki senolio. Pasirinkimo gydytojas nesigaili, labai myli savo darbą, tiksliau – žmones.

"Nežinau, už ką jie myli mane, jei nominavo nuoširdžiu gydytoju", – gydytojas svarsto, kad galbūt jo pacientams patinka jo humoro jausmas.

Jau rimtai gydytojas G.Tytmonas priduria, kad jis – Lietuvos patriotas, todėl nepasiduoda kvietimams išvykti dirbti į Skandinavijos šalis ar Vokietiją, nors ten finansinis atpildas už darbą neabejotinai didesnis. Gydytojui nė su kuo nesulyginamas moralinis atpildas, kai gali padėti sergančiam žmogui. Pinigai – antroje vietoje, nes svarbiausia gyvenime – dvasinė ramybė. Jos suteikia pasitikėjimas savo profesinėmis žiniomis, kurias gydytojas G.Tytmonas nuolat gilina įvairiuose seminaruose, konferencijose. Žinoti apie medicinos naujoves, anot G.Tytmono, yra būtina.

10. Irma Vitkauskienė, "Auki sveikas" klinikos šeimos gydytoja

Vakar per darbo klinikoje valandas gydytoja konsultavo daugiau kaip 30 pacientų. Medikė susirūpinusi, kad padaugėjo sergančiųjų peršalimo ligomis. Dėl to, ko gero, kaltos staigios orų permainos.

Medicinos studijas I.Vitkauskienė pasirinko dar vaikystėje, matydama, kaip dvyniai brolis ir sesė daug sirgo, o ir ji pati nebuvo sveikuolė. Bendraujant su medikais Irmai labai patiko ši profesija, todėl 1998 m. baigė Kauno medicinos universitetą. Toliau studijavo bendrosios praktikos gydytojų rezidentūroje. Net ir ją baigusi bei dirbdama gydytoja nuolat tobulinasi ir gilina savo žinias reanimacijos, neurologinių, širdies ir kraujagyslių ligų, onkologinių susirgimų diagnostikos ir gydymo srityse, propaguoja sveiką gyvenseną.

"Žmones reikia šviesti, nes kuo daugiau išmano apie sveikatą, tuo labiau ją saugo", – įsitikinusi gydytoja I.Vitkauskienė.

Ji pati labai daug aiškina savo pacientams apie sveikatą, ligas, vaistus. O juk nuoširdus bendravimas yra abipusės pagarbos sąlyga.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: „Nuoširdžiausias Kauno gydytojas“, „Kauno dienos“ redakcija,  I.Kanto 18 g. 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

 Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu „NKG XX“.

XX – kandidato numeris, esantis prie jo profilio.

SMS kaina – 1,00 €

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Kandidatų numeriai balsavimui SMS

Irma Vitkauskienė SMS kodas 10

Giedrius Tymontas 09

Gražvyda Škikienė 08

Jurijus Syrkaševas 07

Andrius Macas 06

Dalia Liukaitienė 05

Rimantas Kėvalas 04

Olegas Karumnas 03

Gediminas Čereškevičius 02

Alfredas Bagdonas 01

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Nuoširdžiausias Kauno gydytojas“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata,Viktoras

Renata,Viktoras portretas
Mes su vyru balsuojame už gydytoją Gražvydą Škikienę.Labai gera šeimos gydytoja.Ačiū.

palanga

palanga portretas
ERNESTAS VIEVERSIS-GERIAUSIAS SPECIALISTAS

Anonimas

Anonimas portretas
balsuojame už Irmą Vitkauskienę, be galo nuoširdi ir dėmesinga gydytoja, Daugiau tokių specialistų.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių