18-mečio sūnaus sveikatą atiduoda į geradarių rankas: vaikinas nugrimzdo į komą

Sekmadienį virtualioje erdvėje ėmė plisti Dalios Grigienės pagalbos šauksmas. Jos 18-metis sūnus Mantas po vizitų įvairiose Kauno ligoninėse nugrimzdo į komą. Rukloje gyvenanti moteris meldžia geradarių pagalbos. 

„Gerieji žmonės, kreipiuosi į jus, nes tik jūsų dėka mano sūnus toliau galės gyventi. Būkite geri, padėkite jam. Visas mano sūnaus gyvenimas yra jūsų rankose ir Dievo valioje“, – jautriai pagalbos prašymą pradeda D. Grigienė. Jos sūnui medikai diagnozavo Krono ligą – lėtinę žarnyno ligą. 

Nuo sausio iki kovo pradžios vaikinas su pertraukomis gulėdavo Kauno klinikose – kai pasijusdavo geriau trumpam grįždavo namo. „Medikai jam skyrė biologinius vaistus ir taip užmarino bacilą plonojoje žarnoje. Sūnaus sveikata pagerėjo – net priaugo tris kilogramus, – prisimena mama. – Balandžio viduryje apsilankėme pas gydytojus, sūnus nesiskundė bloga savijauta. Tačiau  grįžus namo, Mantui temperatūra pakilo iki 40 laipsnių.“ Jonavos rajono gyventoja iškvietė greitąją – medikai apžiūrėjo gerklę, ši buvo paraudusi. Tuomet vaikinas pradėjo gerti antibiotikus, kurie, anot mamos, sūnui visai negelbėjo. Atlikus kraujo tyrimą paaiškėjo, kad vaikino CRB (C-reaktyvinis baltymas – tai kraujo plazmos baltymas, sveiko žmogaus CRB norma kraujyje yra iki 5 mg/l, o organizme atsiradus uždegimui arba infekcijai jo staigiai padidėja) yra aukštas. Vaikinui ir toliau laikėsi aukšta temperatūra.

 „Balandžio pabaigoje nuvežėme Mantą į Klinikas, jam buvo atliekami įvairiausi tyrimai. Rado prasidedančią tuberkuliozę, tad išvežė į Romainių tuberkuliozės ligoninę. Per savaitę jam pablogėjo – pradėjo dusti, spjaudytis kraujais, tad praėjusią savaitę reanimobiliu jis buvo vėl išvežtas į Klinikas“, – drebančiu balsu sūnaus ligos istoriją pasakoja moteris.

Ji dar ir dabar prisimena jų paskutinį pokalbį prieš sūnui penktadienį panyrant į komą: „Mantas pasakojo, kad jam labai džiūsta burna, net per šiaudelį negali gerti vandens. O naktį jį išvežė į reanimaciją. Medikai paaiškino, kad plaučiai jam nepaduoda deguonies“, – moteris tikina, kad pirmadienį ji keliaus pas medikus pasikalbėti apie tolimesnį sūnaus gydymą. 

Vilties nestokojanti moteris pasakoja, kad jos dukra 10 metų gyvena Vokietijoje, tad ji norėtų pas šios šalies medikus nuvežti ir Mantą. „Medikai sakė, kad kai Mantas nors šiek tiek atsistos  ant kojų, tai bus galima jį vežti nors ir į Afriką, – prisiminė moteris. – Mano sūnui nefunkcionuoja plautis, tad reikia jį persodinti. Žmonės, žinote, koks yra gyvenimas – jei neturi pinigų, tai tada belieka tik mirti.“

Moteris dar nežino, kiek gali kainuoti jos sūnaus gydymas, tačiau neslepia, kad pinigų suma yra didelė. 

Norintys pagelbėti Mantui, tai gali padaryti pervedant pinigus į šią sąskaitą:

Mantas Grigas

Sąskaitos nr. LT 957300010136119707.

Bankas „Swedbank“.

Arba:

Paypal zigrigaite26@gmail.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na to as

Na to as portretas
Dirbtine koma tam ir sukelia kad zmogus nesikankintu, kadsngi dusta. O jei neagles pats kvepuot ir nepageres taip ir liks

As

As portretas
Tai kad feisbuke net buvo saskaita duota babajaus vardu apgaule seip zmogus ir su vienu plauciu gerai gyvena

Bet

Bet portretas
Bet vokiečiai tai plaučių irgi negamina, tam reikalingas donoras. Ir dar ne bet koks, o tinkantis recipientui. Todėl nelabai aišku, ko tikimasi iš vokiečių. Be jokių piktumų - neaišku, nes teminimi persodinami plaučiai, o jie kaip jau minėjau - ne pagaminamas implantas. Antras momentas - paskaičius komentarus ir aš nesupratau, kodėl minima, kad sūnui vaistai skirti, kai jam suėjo 20, nors straipsnyje nurodomas amžius - 18.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių