Ypatinga viešnia: į Kauną susitikti su savo tautiečiais atvyksta Jamala

  • Teksto dydis:

Ukrainos karo pabėgėlių skaičius Lietuvoje jau perkopė 50 tūkst., todėl vis svarbesne mūsų dalimi tampa ukrainiečių bendruomenė. Populiariausias Lietuvoje pokalbių šou „Kitokie pasikalbėjimai“ nusprendė pradžiuginti ją ir pirmą kartą aštuonerius metus skaičiuojančio projekto istorijoje surengti tarptautinį renginį.

Ryčio Zemkausko vedami „Kitokie pasikalbėjimai“ į svečius pasikvietė 2016 m. Eurovizijos laimėtoją Jamalą. Ji prasidėjus Rusijos invazijai pabėgo iš Ukrainos ir ėmė keliauti po pasaulį bei tokiu būdu rinkti pinigus karo drąskomai savo gimtinei.

„Lietuva užima mažą vietą Europos žemėlapyje, tačiau kokia didelė yra jos pagalba Ukrainai. Neįtikėtina, kiek daug čia yra žmonių su didelėmis širdimis. Žmonių, kurie palaiko mus šiais tamsiais laikais. Man didelė garbė čia vėl būti ir taip pat didžiulis džiaugsmas matyti čia esančius tautiečius saugius. Ir žinau, kad jau greitai mes visi grįšime namo, jog galėtume atšvęsti šią pergalę“, – teigė Susana Alimivna Jamaladinova, visiems geriau žinoma savo sceniniu slapyvardžiu.

Organizatorių nuotr.

Jamala ir mėlynai geltona dvispalvė šiuo metu yra neatsiejami dalykai. Atlikėja ne tik negailėdama savo laiko bei jėgų reprezentuoja savo šalį, bet ir kalba tūkstantinėms auditorijoms apie Rusijos vykdomą ukrainiečių genocidą. Būtent išgirsti viską iš pirmų lūpų nori ir „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjai.

„Kiekvienas turime kasdien galvoti kaip galime padėti Ukrainai. Kaip savo turimus resursus bei išteklius panaudoti kuo naudingiau. Mes sugalvojome nušauti du zuikius vienu šūviu – ir surengti renginį ukrainiečiams, ir išnaudoti savo turimą didelę auditoriją sklaidai apie karą Ukrainoje. Todėl nusprendėme, jog pokalbis vyks rusų kalba, kuria laisvai šneka tiek Jamala, tiek laidos vedėjas Rytis, o laidos įrašas pasirodys su lietuvių bei anglų subtitrais. Taip Jamalos žodį galėsime paskleisti kuo plačiau pasauliui“, – kalbėjo laidos prodiuseris Mantas Bertulis.

Be intriguojančio pokalbio su viena populiariausių ukrainiečių, žiūrovų lauks ir dar keli muzikiniai pasirodymai. Renginį pradės jau aštuonerius metus Lietuvoje gyvenanti bei mūsų kalbą kone idealiai išmokusi karo pabėgėlė iš Donbaso Elizaveta Izmalkova. Jos vokaliniai sugebėjimai visai neseniai apskriejo socialinius tinklus, kuomet menininkė bei performansų kūrėja Neringa Rekašiūtė išleido muzikinį klipą su garsiąja „Chervona Kalyna“ daina, kur Elizaveta atliko pagrindinį vaidmenį. Šiuo trumpu klipu buvo pasidalinęs ir Ukrainos prezidentas Volodimiras Zelenskis.

Šis lietuvių bei ukrainiečių tautas vienam vakarui į vieną vietą sujungsiantis renginys vyks gegužės 20 d. 19 val. Kauno lofte „Gargaras“ (Raudondvario pl. 101). Įėjimas ukrainiečiams nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gali pyzdint atgal

gali pyzdint atgal portretas
nes haholai jau atsibodo visiem,laukiam karonos tesinio

Kas ta jam...

Kas ta jam... portretas
- gal čia naujas Akropolio šūkis jama....la??

atkase siukslyne kazkokia tai

atkase siukslyne  kazkokia tai portretas
Jamala ...su kuria rusu kalba [ kitokios grynakrauje ,,,ukrainiete,,,Jamala su ,,vysyvankom,,, nemoka] papliurps apie tai kaip xoxolu banderos su jankiu ir lietuvos agrastais sunaikino Ukraina ir Ukrainieciu tauta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių