V. Putvinskio gatvė virto vienu dideliu menininkų kiemu

Putvinskio gatvės diena jau tapo tradicija, suburianti įvairius menininkus, vietos gyventojus ir smalsius kauniečius bei miesto svečius į vieną vietą. Šių metų akcentas – kūryba, kuri skleidžiasi įvairiais keliais.

Kauno menininkų namai jau ne pirmus metus suburia bendraminčius švęsti Putvinskio gatvės dienų. Šiais metais ši šventė atiduota į menininkų rankas, kurie pakvietė prisijungti prie kūrybinių dirbtuvių, žaisti iki sutemų bei prisiminti vaikystės nostalgiją, kuomet kieme darydavome „sekretus“.

Ar pamenate, kaip vaikystėje po stiklu dėliodavome įvairias gėlių kompozicijas, popierėlius ar kitas įdomybes, vėliau viską užberdavome smeliu ar žemėmis ir tada atverdavome visą grožį? Būtent „sekretai“ tapo vienu iš Putvinskio gatvės sentimentų. Surengta ir jų paroda.

„Gera prisiminti vaikystę, kai ir patys darydavome „sekretus“. Pamenu, kad populiariausia būdavo iš žiedų, bet jie ilgai nesilaikydavo ir po stiklu nuvysdavo. Aišku, tada gaudavosi jau naujas kūrinys. Liūdniausia būdavo, kai kas nors sudaužydavo stiklą“, – kalbėjo sutikta kaunietė.

Prie Pompėjos laiptų menininkai atsivežė 600 metų senumo ąžuolo kelmą, tiksliau, jo šaknis ir pakvietė praeivius kartu iš jo kurti meninę instaliaciją.

Laimučio Brundzos nuotr.

„Tas kelmas yra didžiulis, bet keliant jį jis lūžo. Dabar turime įvairius įrankius ir kviečiame visus pamedituoti, kurti tarsi madalą pavalant kamieną nuo žemių ar natūralių jo dalių. Žmonės prisidės prie kolektyvinio meno kūrinio, nes vėliau iš šio kelmo bus sudėliota kompozicija. Daug kas priklausys, kiek žmonės išgremš to kelmo, kas iš jo liks, tad kol kas nežinia, kaip atrodys galutinis kūrinys“, – kolegos darbą pristatė menininkė Aistė Motiejūnaitė.

Ji sakė, kad per kelias valandas prie medžio kamieno likučių prisilietė apie 30 žmonių, tikimasi, kad per visą dieną tokių bus apie kelis šimtus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

surado

surado portretas
vieną žiūrovę .......... ir tą su vaivorykšte

Nepasisekė

Nepasisekė portretas
Lietus lyja, šalta

Vaje,

Vaje, portretas
Putvinskio gatvėje gyvenu ir nepastebėjau, jau buvo ta diena? Kodėl šiemet niekas nepranešė ir jokių skelbimukų ant namų neužkabino, kaip visad?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių