Teatro solisčių lūpose – muzikinė padėka medikams

Paėmusios dainą iš „Balta, balta – kur dairais“ repertuaro, Kauno valstybinio muzikinio teatro artistės ją skyrė šių dienų herojams – medikams.

Dar praėjusiais metais trys Kauno valstybinio muzikinio teatro artistės – Viktorija Streiča, Kristina Siurbytė ir Akvilė Garbenčiūtė, miestiečius kvietė į Kauno „Žalgirio“ areną, kur dalijosi dieviško skambesio koncertine fantazija „Balta, balta – kur dairais".

Tąkart žiemos fėjų trio pasirinko įsimintiniausias melodijas iš kino filmų, miuziklų, taip pat populiarias kalėdines dainas, pasakas ir netgi lopšines. Jei ne karantino grimasos, baltus kerus solistės būtų skleidusios ir šiemet. Deja, kaip ir daugumai scenos artistų, teatro solistėms teko koreguoti savo gruodžio mėnesio planus.

„Labai norėjome pasidalinti pačiomis gražiausiomis kalėdinėmis dainomis. Dalis jų – latviškos, tad su Kristina ir Akvile išvertėme į lietuvių kalbą, – Tarpusavyje pasitarusios, dainą „Prieš aušrelę“, kuriai muziką parašė latvis Janis Lusensas, scenos primadonos skyrė medikams. – Pavadinimas viltingas ir šių dienų kontekste, manau, labai tinkamas.“

 

 

V.Streiča, K.Siurbytė ir A.Garbenčiūtė, klausytojams kūrinį norėjo padovanoti gražiausių metų švenčių išvakarėse, tačiau to padaryti nepavyko. Įrašytas prieš pat Kalėdas, kūrinys su videoklipu į virtualią erdvę pateko savaitės pradžioje.

„Girdėsite mūsų balsus, tačiau mūsų atvaizdų nematysite. Vaizdo klipe panaudotos nuotraukos iš medikų gyvenimo. Taip darėme sąmoningai, visą dėmesį norėdamos skirti medikams, kurie gelbsti žmonių gyvybes, – Kalbėjo viena iš idėjos sumanytojų V. Streiča, sėkmingai įveikusi koronavirusą. – Asmeniškai man buvo sunki pirmoji savaitė, o vėliau viskas stabilizavosi – į plaučius neperėjo. Sirgo ir šeima, dabar – giminaičiai Latvijoje. Ir nors pačiai dėl ligos neteko kreiptis pagalbos į gydymo įstaigas, pažįstamų ir draugų rate turiu ne vieną mediką, todėl žinau, kaip jiems dabar sunku.“

V. Streiča neslėpė, kad teatralams dabar taip pat nelengvas metas. Pratę prie pilnų salių ir publikos aplodismentų, jie sėdi visiškoje tyloje.

„Žinoma, pasiilgstu laiko iki karantino, tačiau džiaugiuosi ir šia diena. Dėl darbo pobūdžio nukentėjo santykis su dukra, todėl dabar turiu laiko ir galimybių atsigriebti“, – pokalbį baigė V. Streiča.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių