Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti

Vasarą, net ir likus tvankiose miesto džiunglėse, gyvenimo tempas sulėtėja – atsiranda laiko nerūpestingiems pasisėdėjimams, džiaugsmui būti čia ir dabar. Šalia Muzikinio teatro ir senosios raudonų plytų miesto gynybinės sienos, ties Malūnininkų bokšteliu, įsikūręs restoranas "Bokštas" – ideali vieta pasimėgauti laisvai tekančiu laiku, gurmanišku maistu, rūpesčius nuplauti klausantis muzikos garsų.

Pagaminta su meile

Šią pačioje Kauno širdyje esančią erdvę puikiai žino beveik kiekvienas kaunietis. Nesvarbu, kokia proga, – dalykiški dienos pietūs, romantiškas pasimatymas, džiugi šeimos popietė, gimtadienis ar jubiliejus, krikštynos ar vestuvės – skaidrus, elegantiškas, subtilios prabangos įkvėptas restorano interjeras kuria išskirtinį stilių ir jaukią nuotaiką, o su meile ir išmone pagaminti patiekalai stebina tiek tradicinės virtuvės mėgėjus, tiek gurmanus.

"Mūsų restorano virtuvė – moderni europietiška, joje nestinga kūrybingų improvizacijų. Savo patiekalais garsėjame ne tik Kaune, bet ir už jo ribų. Daugelis sako, kad tokių išskirtinio skonio grietinėlės ir baltojo vyno padaže paruoštų midijų niekur neragavo, specialiai dėl jų mus aplanko", – šypsosi restorano "Bokštas" vadovė Viktorija Gedvilaitė.

Šis restoranas įsimintinas ne tik jūrų gėrybėmis: iš brandintos jautienos gaminamas, patiekiamas su pastarnokų piurė "Šilkinis jaučio žandas", aromatinga, subtilios tekstūros, česnakų daigais pagardinta ančių kulšelių confit nustebins išrankiausio skonio gurmanus, nenusivils ir tradicinės lietuviškos virtuvės gerbėjai – laurus skina Dainavos krašto grikių blynai, ypatingas, keturiems asmenims ruošiamas bulvių plokštainis, o smaližių laukia originalių receptūrų keksiukai, migdoliniai orinukai, tortai.

"Virtuvės komanda labai kūrybinga ir lanksti, todėl kiekvienai šventei galime paruošti valgiaraštį, atsižvelgdami į reikliausių žmonių pageidavimus, nustebindami net ir vegetarus", – tikina pašnekovė.

Nauja erdvė

Restoranas "Bokštas" turi net tris atskiras, skirtinga dvasia alsuojančias erdves: Malūnininkų bokštelio salė – nedidelė, kamerinė, todėl labai dera šeimos ar draugų suėjimams, modernus banketinės Vyninės salės interjeras kuria neįpareigojančią, lengvą atmosferą, didžiausia – ištaiginga pagrindinė salė, kurioje švenčių, vestuvių metu telpa iki 100 asmenų.

"Vasarą savo klientams paruošėme staigmeną – įrengėme ir jau atidarėme erdvią lauko terasą. Jaukus pavėsis, gaiva leis atgauti jėgas ir maloniai pailsėti karštą vasaros dieną, o vėsų vakarą sušildys specialūs dekoratyvūs šildantys šviestuvai – lankytojams sušalti negresia, – linksmai pastebi V.Gedvilaitė. – Terasoje prie staliukų gali susėsti 30, o ruošiant furšetą – iki 80 žmonių."

Pasak vadovės, terasą galima išnaudoti kaip atskirą salę: rengti įvairius susibūrimus, šventes, net ir mažamečių vaikų gimtadienius ar krikštynas – atskira, intymi erdvė leis jaustis komfortiškai, o šalia esanti specialiai įrengta žaidimų aikštelė vaikams neleis nuobodžiauti.

Sezono tradicija

Su terasa siejama ir nauja vasaros sezonu galiojanti restorano tradicija: kartą per mėnesį lankytojai bus kviečiami į smagias degustacines keliones po svetingą Viduržemio jūros regioną. Jų metu bus skanaujami kulinarijos meistrų čia pat, vietoje, pagaminti ypatingų skonių šio krašto šalių tradiciniai patiekalai, gėrimai, skambės muzika.

"Beje, gyvos saksofono, vokalo muzikos ar profesionalių didžėjų pasirodymų restorane nemokamai galima pasiklausyti kiekvieną penktadienį ir šeštadienį", – kviečia restorano vadovė.

Pirmas vasaros sezono renginys "Bokšto" terasoje – jau kitą penktadienį. Jis skirtas vis populiarėjančiai lauko kepsnių kultūrai. Degustacinio vakaro valgiaraštyje – sultingi, persisunkę gurmaniškų aromatų ir subtilių poskonių kepsniai ant kepsninės: ananasų ir medaus padažu glazūruoti kiaulienos šonkauliukai, pipirinis jautienos didkepsnis, jautienos suvožtinis. Organizatoriai garantuoja – nusivylusių neliks!



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ten vis baro zydri gyvena

eikit jau

eikit jau portretas
restorane burgeris? Jus jau ką? Gatvės valgis restorane?

ironija

ironija portretas
o prie to viso gal dar kasos čekį duosite ????? Reikia jo reikalauti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių