- Eglė Leonovienė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Universalu: naujai įrengta erdvi ir jauki terasa pritaikyta tiek įprastiems lankytojų pasisėdėjimams, tiek išskirtinio pobūdžio renginiams, šventėms.
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
-
Restoranas „Bokštas“ kviečia ir atsipalaiduoti, ir pakeliauti
Vasarą, net ir likus tvankiose miesto džiunglėse, gyvenimo tempas sulėtėja – atsiranda laiko nerūpestingiems pasisėdėjimams, džiaugsmui būti čia ir dabar. Šalia Muzikinio teatro ir senosios raudonų plytų miesto gynybinės sienos, ties Malūnininkų bokšteliu, įsikūręs restoranas "Bokštas" – ideali vieta pasimėgauti laisvai tekančiu laiku, gurmanišku maistu, rūpesčius nuplauti klausantis muzikos garsų.
Pagaminta su meile
Šią pačioje Kauno širdyje esančią erdvę puikiai žino beveik kiekvienas kaunietis. Nesvarbu, kokia proga, – dalykiški dienos pietūs, romantiškas pasimatymas, džiugi šeimos popietė, gimtadienis ar jubiliejus, krikštynos ar vestuvės – skaidrus, elegantiškas, subtilios prabangos įkvėptas restorano interjeras kuria išskirtinį stilių ir jaukią nuotaiką, o su meile ir išmone pagaminti patiekalai stebina tiek tradicinės virtuvės mėgėjus, tiek gurmanus.
"Mūsų restorano virtuvė – moderni europietiška, joje nestinga kūrybingų improvizacijų. Savo patiekalais garsėjame ne tik Kaune, bet ir už jo ribų. Daugelis sako, kad tokių išskirtinio skonio grietinėlės ir baltojo vyno padaže paruoštų midijų niekur neragavo, specialiai dėl jų mus aplanko", – šypsosi restorano "Bokštas" vadovė Viktorija Gedvilaitė.
Šis restoranas įsimintinas ne tik jūrų gėrybėmis: iš brandintos jautienos gaminamas, patiekiamas su pastarnokų piurė "Šilkinis jaučio žandas", aromatinga, subtilios tekstūros, česnakų daigais pagardinta ančių kulšelių confit nustebins išrankiausio skonio gurmanus, nenusivils ir tradicinės lietuviškos virtuvės gerbėjai – laurus skina Dainavos krašto grikių blynai, ypatingas, keturiems asmenims ruošiamas bulvių plokštainis, o smaližių laukia originalių receptūrų keksiukai, migdoliniai orinukai, tortai.
"Virtuvės komanda labai kūrybinga ir lanksti, todėl kiekvienai šventei galime paruošti valgiaraštį, atsižvelgdami į reikliausių žmonių pageidavimus, nustebindami net ir vegetarus", – tikina pašnekovė.
Nauja erdvė
Restoranas "Bokštas" turi net tris atskiras, skirtinga dvasia alsuojančias erdves: Malūnininkų bokštelio salė – nedidelė, kamerinė, todėl labai dera šeimos ar draugų suėjimams, modernus banketinės Vyninės salės interjeras kuria neįpareigojančią, lengvą atmosferą, didžiausia – ištaiginga pagrindinė salė, kurioje švenčių, vestuvių metu telpa iki 100 asmenų.
"Vasarą savo klientams paruošėme staigmeną – įrengėme ir jau atidarėme erdvią lauko terasą. Jaukus pavėsis, gaiva leis atgauti jėgas ir maloniai pailsėti karštą vasaros dieną, o vėsų vakarą sušildys specialūs dekoratyvūs šildantys šviestuvai – lankytojams sušalti negresia, – linksmai pastebi V.Gedvilaitė. – Terasoje prie staliukų gali susėsti 30, o ruošiant furšetą – iki 80 žmonių."
Pasak vadovės, terasą galima išnaudoti kaip atskirą salę: rengti įvairius susibūrimus, šventes, net ir mažamečių vaikų gimtadienius ar krikštynas – atskira, intymi erdvė leis jaustis komfortiškai, o šalia esanti specialiai įrengta žaidimų aikštelė vaikams neleis nuobodžiauti.
Sezono tradicija
Su terasa siejama ir nauja vasaros sezonu galiojanti restorano tradicija: kartą per mėnesį lankytojai bus kviečiami į smagias degustacines keliones po svetingą Viduržemio jūros regioną. Jų metu bus skanaujami kulinarijos meistrų čia pat, vietoje, pagaminti ypatingų skonių šio krašto šalių tradiciniai patiekalai, gėrimai, skambės muzika.
"Beje, gyvos saksofono, vokalo muzikos ar profesionalių didžėjų pasirodymų restorane nemokamai galima pasiklausyti kiekvieną penktadienį ir šeštadienį", – kviečia restorano vadovė.
Pirmas vasaros sezono renginys "Bokšto" terasoje – jau kitą penktadienį. Jis skirtas vis populiarėjančiai lauko kepsnių kultūrai. Degustacinio vakaro valgiaraštyje – sultingi, persisunkę gurmaniškų aromatų ir subtilių poskonių kepsniai ant kepsninės: ananasų ir medaus padažu glazūruoti kiaulienos šonkauliukai, pipirinis jautienos didkepsnis, jautienos suvožtinis. Organizatoriai garantuoja – nusivylusių neliks!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
„Nerk į teatrą“: interaktyvumas be amžiaus cenzo
Tarptautinis edukacinis festivalis „Nerk į teatrą“ šiemet Nacionaliniame Kauno dramos teatre (NKDT) vyks jau keturioliktą kartą. Jo programoje nuo balandžio 25 d. iki birželio 14 d. – pusšimtis edukacijų, dvi premjeros, a...
-
Šių metų „Gintarinė pora“: žiūrovų laukia didelė staigmena!2
Bene vienas svarbiausių tikro ir šilto pavasario pranašų Kaune – pirmąjį gegužės mėnesio savaitgalį mieste vykstančios tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“. Šiemet jos bus surengtos ...
-
„Lietuvos teatrų pavasaris“: 45-asis festivalis
Kauno teatro mylėtojai visą savaitę turi unikalią progą mėgautis profesionalų sukurtais spektakliais iš visos Lietuvos: sekmadienį prasidėjo jau 45-asis festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris“. ...
-
H. L. Asbjørnsen – džiazo karalienė ir scenos katė
Kauno bigbendas, tik ką turėjęs įkvepiančius koncertus Birštono džiazo festivalyje ir Kaune su džiazo fleitininku Néstoru Torresu (Puerto Rikas / JAV), vėl kviečia į unikalų pasimatymą. Šį kartą – su džiazo primadona i...
-
Ketvirtoji Kauno literatūros savaitė jungs žemynus ir žodžius
Gegužės 8–12 dienomis Kaunas taps literatūros meka – čia jau ketvirtąjį kartą vyks tarptautinis knygų ir rašytojų festivalis „Kauno literatūros savaitė“. Renginys šiais metais suburs autorius ne tik iš Li...
-
Kultūros ir sporto renginiai Kauno rajone balandžio 23–28 d.
Balandžio 23 d. Raudondvario kultūros centras: 16 val. vaikų meno kolektyvų šventė „Parvažiavo saulė“ (Jurginės). Dalyvauja jaunučių liaudiškų šokių kolektyvai ir vaikų kapela „Karklynėlis“. Ilgakie...
-
Garbūs svečiai atvyko į A. Areimos premjerą „Dviejų Korėjų susijungimas“5
Balandžio 19-ąją publika rinkosi į režisieriaus Artūro Areimos Nacionaliniame Kauno dramos teatre režisuotą spektaklį pagal J. Pommerat pjesę „Dviejų Korėjų susijungimas“. ...
-
KVMT scenoje – reveransas baleto įvairovei: nuo klasikos iki technomuzikos
Baletas gali būti labai įvairus ir turėti daugybę veidų. Tuo įsitikins žiūrovai, apsilankę Tarptautinei šokio dienai skirtame Kauno valstybinio muzikinio teatro (KVMT) koncerte. Balandžio 27-osios vakarą teatro scenoje atsiskleis tikra klasik...
-
Unikalus garso spektaklis tamsoje: ką girdi ausis, kai nemato akis?1
„Klausymasis – tai kita regėjimo forma“, – neabejoja garso spektaklio „eiti į pat vidurį“ kūrėjai. Garso menininkų kartu su neregiais sukurtas spektaklis vyksta visiškoje tamsoje, klausantis Jono Meko poeziją i...
-
Tarpininkai. Po kilogramą laimės, laisvės ir būties
Pokalbis su tapytoju Andriumi Miežiu – bendros meno parodos „Tarpininkai“ kontekste apie kultūrą, natūrą, meno kūrinio suvokimą; tarpininkavimą ir bendravimą su meno publika, atveriant jai meno pasaulius. Naujausius tapybos kūrinius...