Renginių maršrutas: kur nueiti balandžio 19-22 dienomis Kaune?

  • Teksto dydis:

PENKTADIENIS, balandžio 19 d.

Paroda „Naujas muziejuje: „inkariukai“, 10-18 val.

Kauno miesto muziejaus Rotušės skyrius, Rotušės a. 15

Į muziejų atkeliavęs naujas eksponatas turi nueiti ilgą kelią, kol būna paruošiamas eksponuoti lankytojams. Norėdami sutrumpinti šį kelią, Kauno miesto muziejaus muziejininkai Rotušės skyriuje kas mėnesį pristato naujausią ir įdomiausią eksponatą.

Šį kartą „#naujasmuziejuje“ – šiemet iš Justinos Juodišiūtės gauti Kaune veikusio fabriko „Inkaras“ sportbačiai. Šie nuo XX a. 7 dešimtmečio pradėti gaminti medžiaginiai sportbačiai guminėmis nosytėmis mūsų kalboje įsitvirtino „inkariukų“ pavadinimu.

Filmo „Senas šautuvas“ premjera ir susitikimas su kūrybine grupe, 17 val.

Kauno kino centras „Romuva“, Kęstučio g. 62

Trisdešimtmetis Gediminas po mylimosios mirties grįžta gyventi pas motiną. Bandydamas užsimiršti, naktimis dirba taksistu. Mėgindamas išsivaduoti iš vidinės kančios, Gediminas pagalbos ieško ir pas psichologą, psichiatrą, ir savipagalbos grupėje. Buvusiam chirurgui Kašėtai, kamuojamam skausmų, gyvenimą paįvairina teleskopas. Priešais gyvenantis Gediminas tampa jo stebėjimo objektu. Vieną dieną, išvalęs seną šautuvą, senasis kaimynas vėl pasižiūri pro teleskopą. Pamatytas vaizdas priverčia Kašėtą griebtis šautuvo.

Po filmo peržiūros vyks susitikimas su režisieriumi J. V. Tūru, prodiusere Viktorija Akavickaite, psichologėmis Aušra Nore, Irina Baniene​​​​​​​ bei prof. Nida Žemaitiene.

Renginys „Dešra supas Vytauto parke“, 18 val.

Vytauto parkas

Leidinys – vaiduoklis „Dešra ant žaizdos“ pasirodo tik ypatingomis progomis. Ketvirtojo numerio tema – „Virsmas“. Kol aplinkui virsta liepos, Vytauto sūpuoklės ir žiema į vasarą, „Dešros“ autoriai pabandys jus išversti iš klumpių savo tekstais.

Mykolo Juodelės parodos „Tasawwuf“ atidarymas, 18 val.

VDU menų galerija „101“, Muitinės g. 7

Fotografijų ciklą pristatys jaunas fotožurnalistas Mykolas Juodelė. Tai istorija apie islamo mistikų sufijų religines šventes Sudane. Sufijai, arabų kalba dar vadinami tasawwuf, yra islamo mistikai. Nors jie, kaip ir kitos islamo atšakos, yra pranašo Mahometo (Muhammad) pasekėjai ir vadovaujasi Koranu, jų interpretacija skiriasi. Tikima, kad pranašas Mahometas, aiškindamas Korano eilučių reikšmę, tik keliems išrinktiesiems atskleidė mistinę teksto prasmę, taip atverdamas kelią sufizmo pradžiai.

M. Juodelė (g. 1989) keliavo ir fotografavo Europoje, Vidurio Rytuose, Afrikoje ir Indijos subkontinente. Yra surengęs personalines parodas Irake, Irane, Vilniuje, dalyvavo kolektyvinėje parodoje Dubajuje ir demonstravo savo nuotraukas „Focus“ fotografijos festivalio Mumbajuje metu.

Grupių „Manzana“, „Dorothy Polonium“ ir „The Factor“ koncertai, 21 val.

Klubas „Lemmy“, Girstupio g. 1

15 metų gyvuojanti alpha-female-fronted pop-metal komanda iš Tamperės (Suomija) „Manzana“ atvažiuoja imti Kauno. Grupę palaikys suomių mistinio altroko atstovai „Dorothy Polonium“. Specialūs vakaro svečiai – latvių rokeriai „The Factor“.


Vakarėlis „Tarp Dviejų Aušrų: CC:Disco!“, 23 val.

Klubas „Lizdas“, Nepriklausomybės a. 12

„Tarp Dviejų Aušrų“ pasaulis kaip pasaka. „Tarp Dviejų Aušrų“ niekuomet neišaušo rytas, nes ir saulė čia niekuomet nenusileido. Kaip spindintis žėrutis į Kauną iš tolimos Australijos nusileidžia spindinčios muzikos primadona „CC:DISCO!“. Už radijo mikrofono besijaučianti puikiai jau nuo 15 metų, bet pasaulį pavergusi savo išpuoselėtais disko, hauso ir boogie garsais. Ieškok platėjančių kelnių ir blizgių marškinių. Lai siaučia gyvenimas saulėtam šoky, nes tai yra laimė, šviesa ir laisvė. Juk „Tarp Dviejų Aušrų“ dar niekada nesutemo naktis.

ŠEŠTADIENIS, balandžio 20 d.


Paroda „Klegesiai, žaibai, naktibaldos ir juodaragiai“, 10-17 val.

Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius, L. Zamenhofo g. 12

Su nekantrumu laukiantiems vasaros ir išsiilgusiems vasaros festivalių atmosferos Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius parengė naują pramoginę erdvę – postfolkloro krypties festivalių parodą „Klegesiai, žaibai, naktibaldos ir juodaragiai“, kurioje kviečia pajusti trenksmingą postfolkloro krypties festivalių ritmą.

Parodoje pristatomi penki postfolkloro muzikos festivaliai: „Mėnuo Juodaragis“, „Suklegos“, „Kilkim žaibu“, „Jotvos vartai“, „Saulėtosios naktys“. Eksponuojamos kiekvieno šių festivalių raidą ir savitumą atskleidžiančios fotonuotraukos bei autentiška atributika, lankytojams suteikiama galimybė susipažinti su juose skambančia muzika ir netgi išmėginti festivalio sceną.

Ekskursija „Kaunas dizaino miestas: aplankant Pelėdų kalną“, 12.30 val.

Susitikimas – prie Istorinės LR Prezidentūros, Vilniaus g. 33

Didįjį šeštadienį ekskursija „Kaunas – dizaino miestas“ įprastai startuos pusę pirmos, bet neįprastai prie Prezidentūros. Iš jos kilsite į Pelėdų kalną. Ekskursijos metu prisiminsite išskirtinę Pirmosios Respublikos Kauno menininkę Marcę Katiliūtę. Ji gimė 1912 m. balandžio 24 d. Ivoškiuose prie Joniškio (čia baigė ir mokyklą), o mirė tragiškai anksti – 1937 m. balandžio 5 d. Kaune. Ekskursijos metu lankysitės Kauno Aukštesniosios meno mokyklos (dab. Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto) viduje, prisiminsite Marcelės stilių, jos pedagogus (K. Šklėrių, J. Šileiką ir kt.), bendraamžius to meto Kauno dailininkus.


Renginys „AURIS:4ne-lis.VideoGyvojimai“, 18 val.

„Raudona ZOOna“, Laisvės al. 106

Reto meno buveinėje menininko Auriaus Radzevičiaus-Radziaus ketvirtinės bus minimos jo „VideoGyvojimais“. „Akėsime“ jo įvairių laikotarpių sceninių pasirodymų – perfomansų, akcijų, koncertų – vaizdo įrašus. Prisiminsime, paminėsime, suvoksime – Auris gyvas“, – rašoma kvietime.

Filmas „Išgyventi vasarą“, 18.30 val.

Kauno kino centras „Romuva“, Kęstučio g. 62

Ambicinga pradedanti psichologė Indrė sutinka į kliniką pajūryje nuvežti du pacientus: bipolinio sutrikimo manijos fazę išgyvenantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. Kol trijulė kelyje galynėjasi su savo vidiniais demonais, pamažu jie atranda tarpusavio ryšį. Regis, lengva vasariška kelionė virsta pirmuoju žingsniu pasveikimo link. Tai šilta ir jaudinanti istorija, kuri – kaip ir vasara – kupina šviesos, netikėtumų ir vilties, kad viskas yra įmanoma. Režisierė Marija Kavtaradzė.

„420: Flying Saucer Gang, Mad Money“, 20 val.

„Gargaras“, Raudondvario pl. 101

Žemi ritmai, tingūs rimai, spalvoti plaukai ir šimtatūkstantinis palaikymas internete. O kaip gyvai? Įvertinkit.

„Golden Parazyth“ koncertas, 20 val.

„Žalgirio“ arenos amfiteatras, Karaliaus Mindaugo pr. 50

Kadaise Kaune surengęs pirmąjį savo pasirodymą tuomet dar tik solistas Giedrius Širka į šį miestą kaskart grįžta vedinas nostalgijos ir noro ypatingai pristatyti savo naują muziką mišinio. Šįkart kameriniame koncerte pasirodys net aštuoni muzikantai. Žinoma, mokysimės naujus kūrinius mintinai.

„Kitas kinas“: „Basket Case“, 21 val.

Socialinis centras „Emma“, A. Mickevičiaus g. 35

„Kitas kinas“ ragina nepamiršti šlovinti prastą skonį ir kviečia pratęsti pažintį su beprotiškais siamo dvyniais absurdu persmelktoje antrojoje filmo „Basket Case“ (rež. Frankas Henenlotteris, 1990) dalyje. Balandžio 20 d. 21.30 val. socialiniame centre „Emma“ vėl girgždės VHS grotuvas ir kais kineskopas.

SEKMADIENIS, balandžio 21 d.

Filmas „Valstybės paslaptis“, 17.30 val.

„Cinamon“, Islandijos pl. 32

Pasirodžius Donato Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“ anonsui, dažniausias klausimas, kurio sulaukia režisierius, – ar bus praskleisti tik didžiosios politikos užkulisiai, ar pamatysime prezidentę ne tik politikoje, bet ir kasdieniame gyvenime?  „Neįmanoma atskleisti asmenybės, neparodžius, ką prezidentė veikia laisvu nuo valstybės valdymo laiku, kokia būna tarp artimiausių žmonių, ne tik prieš televizijos kameras. Klausiausi prezidentės gyvenimiškų istorijų užgniaužęs kvapą, kartą net užmiršau įjungti kamerą, – atvirauja režisierius D. Ulvydas.

Vakarėlis „Prisukamas Abrikosas“, 23 val.

Slapta vieta

Tiek Kalėdas, tiek Velykas iškratyti šokių aikštelėje kasmet kviečia klubas „Lizdas“. Ir kasmet nesako – iki paskutinės akimirkos – kur viskas vyks. Pramonės gigantai ir kitos ne visų atrastos vietos… Kur šiemet?

PIRMADIENIS, balandžio 22 d.

Spektaklis „Užburtos pilies paslaptis“, 12 val.

Kauno valstybinis lėlių teatras, Laisvės al. 87A

Prieš dešimt metų pirmąkart pastatyta mįslinga istorija apie tyros ir pasiaukojančios meilės galią pagal Leprenso de Bomono pasaką „Gražuolė ir pabaisa“ šv. Velykų proga žiūrovus pasitinka atnaujinta.

Prisikėlimo festivalis: Gabrielės Gvazdikaitės ir „Prabudimo orkestro“ koncertas, 18 val.

„Žalgirio“ arenos amfiteatras, Karaliaus Mindaugo pr. 50

Gabrielė Gvazdikaitė – krikščioniškos muzikos atlikėja iš Kauno. Biblijos eilutėse kūrybinio įkvėpimo ieškančios dainininkės gyvenimo tikslas – skelbti Evangeliją padedant muzikai. Tai labai gerai atsispindi jos įrašytuose albumuose „Tu mane sukūrei“ (2017) ir „Ateitis su viltimi“ (2018). Šiais metais Gabrielė ir „Prabudimo orkestras“ ruošia ypatingą Prisikėlimo festivalio uždarymo programą. Joje susijungs muzika ir vaizdo projekcijos, o žiūrovai turės galimybę padedant muzikai pakeliauti Biblijos puslapiais nuo Pradžios iki Apreiškimo Jonui knygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ir prajuokinot su tais savo "Inkaro" sporbaciais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių