Raudondvario dvare siūloma įrengti nuolatinę L. Striogos darbų ekspoziciją

  • Teksto dydis:

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas siūlo Raudondvario dvare įrengti nuolatinę skulptoriaus ir dailininko Leono Striogos darbų ekspoziciją.

Šią idėją meras pristatė sveikindamas nacionalinės premijos laureatą 90-mečio proga.

V. Makūno teigimu, dalis skulptūrų taip pat galėtų būti panaudotos puošiant Pakaunės miestelių viešąsias erdves.

„Jūsų kūriniams atviros visos gražiausios Kauno rajono vietos: Raudondvario dvaras, Kačerginė, Kulautuva. Esu įsitikinęs, kad nuolatinė jūsų unikalių darbų ekspozicija turėtų didžiulę trauką“, – savivaldybės pranešime cituojamas meras.

Raudondvario dvaro parke jai daug metų stovi L. Striogos akmeninė skulptūra „Krivis“. Čia 2017 metų vasarą veikė ir mažosios skulptūros ekspozicija po atviru dangumi „Geležies amžius“.

L. Strioga – monumentaliosios ir kamerinės skulptūros meistras. Jis kuria portretus, figūrines kamerinio pobūdžio kompozicijas, dekoratyvines skulptūras ir mažąją plastiką interjerams bei eksterjerams, parko skulptūras, memorialinius paminklus. Jis sukūrė skulptūrų iš medžio, akmens, metalo, terakotos. Kurdamas medžio skulptūras, naudoja unikalią kapotinę techniką.

Menininko kūriniams būdingos apibendrintos plastinės formos, dekoratyvumas, lyriškumas, dvasingumas. Jo kūrinių yra įsigiję Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, dailės muziejai ir privatūs asmenys JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Danijoje ir kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Striogos dirbtuvė turi tapti muziejumi, o ne Raudondvaris. Strioga labai jaukių darbų, skirtų vidaus erdvėms, kūrėjas. Pražudysit jo savitumą. O jo dirbtuvė - tikra kauniečio menininoko buveinė. Tai ir reiktų rodyti.

apta

apta portretas
be Raudondvario dar kas nors Kauno raj. yra ar ne mere prabusk

kaunietė

kaunietė portretas
Šviesus žmogus yra gerbiamas Leonas Strioga. Gerų dienų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių