Putvinskio gatvės diena kviečia kurti šventę kartu

  • Teksto dydis:

Paskutinį pavasario savaitgalį į vieną gražiausių Kauno gatvių sugrįžta jau tradicinė bendruomenės šventė – "Putvinskio gatvės diena 2019". Trečią kartą vyksiantis renginys gegužės 25-ąją vėl kvies kartu pažinti ir kurti spalvingas gatvės istorijas.

Vienos dienos festivalio programa V.Putvinskio gatvę kasmet užpildo kultūros ir edukacinėmis veiklomis, netikėtomis bendruomenės iniciatyvomis ir naujomis pažintimis su kaimynais, o miestiečiams ir miesto svečiams atsiveria nematyti kiemai, terasos, laiptinės ir įstabūs interjerai.

Pernai šventė akcentavo darną ir ekologiją, o šiemet dėmesys kreipiamas į kalbą ir jos svarbą. "Per kalbą bendraujame su mus supančiu pasauliu, apibrėžiame savo tapatybę, išreiškiame savo istoriją ir kultūrą bei saugome ir kuriame atmintį,  – teigia organizatoriai. – V.Putvinskio gatvė kupina jos slėpinių." Tai ir kadaise gatvėje vešėjęs vynuogynas, ir naujas istorijas pasakojantis gatvės menas, ir butų gyventojai, kaupiantys dar daugiau individualių, unikalių pasakojimų.

Kauno menininkų namai (KMN), tęsdami tradiciją, šią dieną kviečia kurti kartu ir skelbia atvirą kvietimą institucijoms, organizacijoms, iniciatyvoms, V.Putvinskio gatvės kaimynams, draugams bei visiems, norintiems tapti šventės dalimi.

Šiemet šis kvietimas – dvilypis: Putvinskio gatvės dienos programai ir jos erdvėms. Siūlant veiklas organizatoriai kviečia atsigręžti į V.Putvinskio (buvusi Kalnų, Gornaja, Bergstrasse, Salomėjos Nėries) atmintį ir istoriją, taip pat – laikinosios sostinės atminimo metų minėjimus. Laukiama bendruomeninių iniciatyvų, edukacinių renginių, tokių kaip paskaitos, dirbtuvės, diskusijos, ekskursijos, ir meninių projektų – vizualiųjų menų, performansų, skaitymų, muzikinių pasirodymų.

Tačiau tai ne vienintelis būdas prisijungti prie šurmuliuojančios tarpukario gatvės bendruomenės šventės. Ieškantiems kitokių būdų tapti Putvinskio gatvės dienos dalimi, organizatoriai siūlo prisidėti suteikiant erdves. Tai gali būti salė ar kita erdvė paskaitoms ar dirbtuvėms, kiemas, terasa ar balkonas, iš kurio atsiveria gatvės panorama, taip pat – laiptinės, butai, kurie, nors ir trumpam, galėtų būti atverti šventės dalyviams ir veikloms.

KMN taip pat skatina toliau tirti ir gatvės kaimynystę: laukiama ir įdomių takų bei maršrutų, jungiančių V.Putvinskio gatvę su kaimyniniais kvartalais.


Galimybė kiekvienam

Pasiūlymų laukiama iki gegužės 12 d. (imtinai), organizatoriai kviečia pildyti anketas http://bit.ly/PGD2019Programa (programai) ir http://bit.ly/PGD2019Erdvės (erdvėms) arba tiesiogiai susisiekti su KMN (V.Putvinskio g. 56). Kilus klausimų, susisiekti: projektai@kmn.lt arba tel.: (8 37) 22 31 44.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Lietuviams Lietuvoje ne švenčių reikia o gerai apmokamo darbo.Lietuvoje per daug švenčia,nei vienoje šalyje tiek švenčių nėra.Šlykštu , kaip ubagam galvas suja, su šventėm visokiom.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių