Prie „Žalgirio“ arenos – vos kelias minutes trukęs Kauno Žvėries skulptūros atidarymas

Kaunas – Europos kultūros sostinės metu pradėtas kurti mitas apie mistinį Žvėrį. Iki šiol jis tik kartais pasigirsdavo specialiai įrengtose projekcijose, tačiau dabar viskas keičiasi. Kauno Žvėries skulptūra bus matoma visą laiką. Jos atidarymas taip pat ypatingas, trukęs vos kelias minutes.

„Kauno Žvėris jau yra prabudęs ir po truputį slenka užimti savo vietą. Iš karto po šou jis įsikurs prie „Žalgirio“ arenos ir kiekvienas galės jį ten nuolat pamatyti“, – prieš Mitinio Žvėries pasirodymą intrigavo Rytis Zemkauskas.

Jis pats pripažino, kad tai pats trumpiausias skulptūros atidarymas, turėjęs trukti vos vieną minutę. „Jei kas nespės pamatyti atidarymo, nieko tokio, Žvėris vis tiek liks toje vietoje ir tada kiekvienas galės jį apžiūrėti“, – prieš renginį pridūrė kūrėjas.

Visgi, nors anonsuota, jog atidarymas truks minutę, viskas truko maždaug penkias. Kauno Žvėrį miestiečiai stebėjo nuo Nemuno krantinės bei tilto, vedančio į salą.

Sausio mėnesį pažadintas Kauno Žvėris gegužės 21-ąją miestiečiams pasirodė vidurnaktį ant metalinio „Žalgirio“ arenos molo. Mitas pasakoja, kad Žvėris gyvena didžiuliame ir visokių atsiminimų pilname

Požeminiame Kaune, o į saulėtąjį Kauną atkeliauja sutemus, nes čia dirba. Jo darbas, pagal kadaise su miestiečiais sudarytą sutartį, yra žiūrėti, kad Kaune viskas būtų gerai. Nuo šiol jis džiugins kasdien pačius kauniečius ir į Kauną atkeliaujančius turistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valeria.vv@gmail.com

valeria.vv@gmail.com portretas
Didesnės nesąmonės nesu mačiusi. Gailėjausi, kad po šou santakoje nevažiavau namo. Kai tiek kalbama, reklamuojama, o galiausiai šnipštas - apmaudu!

,,Mitinį žvėrį''

,,Mitinį  žvėrį'' portretas
skirtą teletabiams , nežinantiems savo miesto įstorinio palikimo ir kultūros, kuris yra absoliutus feikas, sumanė vienas žurnastėlis ,pretenduojantis į lėšas , skirtas keksui.

geras

geras portretas
tik nedadejo su krabprieskoniu...
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių