Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje – sveikų patiekalų gaminimo konkursas

  • Teksto dydis:

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje - darbingas šurmulys. Besiritanti Kauno miesto moksleivių sveikatai palankių patiekalų gaminimo konkurso „Mes - šefai“ banga plūstelėjo pro šios įstaigos duris.

Konkursui, kurį organizuoja Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, gimnazijos septintokai  ruošėsi iš anksto - įkvėpti kūrybingų mokytojų mokiniai ruošė net tris sveikatai palankius patiekalus (pusryčiams, pietums ir vakarienei), gilinosi į sveikos gyvensenos ypatumus, domėjosi sveikos mitybos principais, lavinosi gebėjimą dirbti komandoje.

Už triūsą mokiniai buvo apdovanoti. Į gimnaziją atvyko profesionalių šefų komanda. Netradicinė pamoka su tikrais virtuvės profesionalais    Ramūnu  Samulėnu  ir Joana Supravičiūte mokiniams paliko neišdildomą  įspūdį. Virtuvės šefai vedė edukaciją ir drauge su mokiniais pagamino sveikatai palankų patiekalą. Ir nors daugelis mokinių prieš pamoką teigė, kad nemėgsta žuvies, drauge pagamintas patiekalas buvo ne tik tausojantis sveikatą, bet ir labai skanus. Virtuvės profesionalai mielai bendravo su gimnazistais, supažindino su virėjo bei  konditerio specialybių ypatumais, diskutavo sveikos mitybos bei gyvensenos klausimais. 

Paklausti, kokie maisto produktai tausoja sveikatą,  Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai tikrai žino ne vieną atsakymą. Gimnazijoje ne tik vyksta sveikatos stiprinimo renginiai, organizuojami projektai, į kuriuos gausiai įsitraukia gimnazistai,   gimnazija priklauso Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui, aktyviai dalyvauja projekto „Sveikatiada“ veiklose. Praeitą savaitę šios klasės mokinių komanda tapo viena iš konkurso „Sveikatiados iššūkis - pieno kokteilis“ nugalėtojų.  Mokiniai džiaugiasi, bet neatsipalaiduoja - jau greitai laukia dar vienas - finalinis šio projekto renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nokdaunas

Nokdaunas portretas
Tik tuo ir gali pasigirti. Kaip vaikus maitina kasdien tegu parodo. Pastovios pagyros, kas šuniui pakels uodegą jei ne pats. O šiaip tai blogis ta mokykla tik su skambiu pavadinimu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių