Liepos viduryje Lekėčiuose šurmuliuos „Mėlynių festivalis“: ko tikėtis?

  • Teksto dydis:

Kasmet liepos viduryje minint Lekėčių miestelio gimtadienį rengiama visoje Lietuvoje gerai žinomą šventė – „Mėlynių festivalis“. Šie metai – taip pat ne išimtis.

2020-ieji Lekėčiams – ypatingi, nes miestelis paskelbtas mažąja Lietuvos kultūros sostine. Tad šiais metais ir minėtasis festivalis bus dar ypatingesnis.

„„Mėlynių festivalis“ gimė iš noro įprasminti tradicinę miestelio šventę, suteikiant jai temą ir originalų pavadinimą, kuris sietųsi su Lekėčių vietove, atspindėtų lekėtiškių kasdienybę. Bendruomenė vienbalsiai pritarė ir 2015 metais įteisinome šį pavadinimą prieš surengiant pirmąją mėlynių šventę“, – pasakojo organizatoriai.

Šiais metais festivalis vyks liepos 18 dieną Lekėčių mokyklos – daugiafunkcio centro stadione. Šventė šurmuliuos ir šalia esančiame Paliekio dvaro parke.

Tradiciškai reginys 10 val. prasidės Šv. Mišiomis Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčioje. Nuo 11 val. vyks net dviejų parodų atidarymas. O visą dieną laukia įvairios meninės ir tautodailininkų edukacinės programos, įvairių krypčių tautodailininkų, amatininkų kiemeliai. Šventės svečiai nemokamai galiės pabandyti susikurti įvairių meninių dirbinių: piešti, pinti, drožinėti, tapyti iš šviežių mėlynių pagamintais dažais ant popieriaus ar medvilnės skiaučių.

Taip pat bus įkurta atskira erdvė vaikams – linksmos pramogos ir atrakcionai patiems mažiausiems, su animatoriais bei terapiniais kampeliais.

Šiais metais šventės programoje dalyvaus ir Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacija, kuri mažiausiems festivalio svečiams pristatys savo gražuolius augintinius.

Mugėje bus siūloma įsigyti įvairių meno, tautodailės dirbinių, kuriuos vietoje gamina, bei pristato liaudies meistrai ir kiti gabūs žmonės. 

Šių metų festivalis turtingas konkursais: tai ir kryžiažodžių turnyrai, augintinių talentų konkursas, estetikos konkursas „Aprangos kodas – Mėlynių feestivalis“.

Vakarinėje šių metų programoje laukia puikūs koncertai, skirti įvairaus amžiaus bei skirtingą muzikinį skonį turintiems klausytojams. Susirinkusiuosius pradžiugins du ansambliai, jaunimo grupė „Mėlyna“, Vytautas Šiškauskas, Martynas Kavaliauskas ir grupė „Pelenai“.

Tradiciškai Lekėčių moterų klubas kaip ir kasmet pristatys unikalią, prekybinę palapinę, kurioje viskas su mėlynėmis. Čia bus galima įsigyti ekologiškų arbatų su mėlynėmis, natūralios ruginės duonos su mėlynėmis, įvairių kepinių ir netgi tradicinio šakočio su mėlynėmis, naminių mėlynių ledų, rankų darbo saldainių ir daug kitų produktų bei patiekalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raikia tiketis

 raikia tiketis portretas
melyniu,fanaru ir daug apsimyzusiu pusyne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių