Koncertų rengėjas Lietuvoje apie P. Domingo skandalą: reikia išklausyti abi puses

Niujorko „Metropolitan Operai“ paprašius vieno garsiausių pasaulio operos solistų Placido Domingo atšaukti ilgai lauktą šio vakaro ir kitus pasirodymus šiame teatre, ir jam sutikus tai padaryti, šio tenoro koncertą Kaune organizavusios bendrovės vadovas nebuvo toks kategoriškas kaip amerikiečiai. 

Vasarį Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo surengtas anšlaginis P. Domingo koncertas. Jį organizavusios „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas teigė, kad daugiau nebuvo numatytų šio populiaraus atlikėjo pasirodymų šalyje, tačiau ateityje visko gali būti.

„Visiškai artimuose planuose to nėra. Teoriškai, be abejo, yra noras surengti. Bet laikas parodys, ar įmanoma jį dar kartą atvežti“, – sakė A. Karablikovas.  

Jis teigė, kad užsienio atlikėjus, kurių koncertus nori surengti Lietuvoje, renkasi atsižvelgdami į daugybę faktorių.

„Naujienas sekame, tik sulaukę iš atlikėjų galutinių komentarų, mes galėsime kažkaip [reaguoti]. Ne tai, kad nebuvo reikalo svarstyti, bet matau, kad situacija yra pakankamai dviprasmiška, todėl nėra prasmės jos komentuoti Lietuvos lygiu. Tikriausiai būtų prasminga išklausyti abi puses, ir tada daryti kažkokius savo sprendimus“, – teigė A. Karablikovas. 

Ar jis įsivaizduoja, kad Lietuvoje galėtų būti atvejis, kai dėl panašaus pobūdžio skandalo būtų taip staiga atsisakyta garsaus užsienio atlikėjo koncerto ar bendradarbiavimo apskritai?

„Manau, kad ne, bet Lietuvoje ir Seime vyksta tokie dalykai, ne tik šou biznyje“, – dėstė A. Karablikovas. 

P. Domingo dainavo „Makbeto“ repeticijose, tačiau Niujorko „Metropolitan Opera“ pranešė su solistu sutarusi dėl sprendimo šiam pasitraukti iš šio trečiadienio ir kitų ateities pasirodymų.

Tai būtų buvęs pirmasis P. Domingo pasirodymas JAV nuo tada, kai jis apkaltintas seksualiniu priekabiavimu.

Po to, kai devynios moterys prabilo apie darytą seksualinį spaudimą ir priekabiavimą, suplanuoti jo koncertai Europoje įvyko.

Po nutraukto bendradarbiavimo su „Metropolitan Opera“ P. Domingo teigė vis dar nesutinkantis su jam mestais kaltinimais.

Šių metų vasarą pasirodęs naujienų agentūros „The Associated Press“ žurnalistų tyrimas paskelbė, kad operos grandas ne vieną dešimtmetį galimai naudojosi savo padėtimi vienas moteris viliojo siūlydamas perspektyvaus darbo galimybes, o kitų profesines karjeras žlugdė šioms atsisakius santykių su juo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Papais 'dainuojančios' pretenzijas reiškia...

Ala

Ala portretas
Kažkaip neįtikinamai atrodo tų moterų kaltinimai.

...

... portretas
Ir išsižiojusios barakudos - TIK barakudos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių