Kauno viešoji biblioteka kviečia į projektą „Erdvė reikštis“

  • Teksto dydis:

Rugpjūčiui einant į pabaigą, Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia visus „kultūringai pakabėti“. Visą vasarą biblioteka įgyvendino jaunimo kūrybai skirtą projektą „Erdvė reikštis“. Projektui besibaigiant rugpjūčio 25 d. (ketvirtadienį), nuo 17 iki 20 val. bibliotekos kiemelyje vėl kvies visus fotografus, dailininkus, kūrėjus, eksperimentatorius, edukacijų lankytojus ir įkvėpimų ieškotojus.

Programoje – bendra projekte dalyvavusių menininkų darbų paroda; grupės „Keista, bjauri žuvis“ koncertas; „Dada: tarp poezijos ir muzikos“ bei „Knygų įrišimo“ kūrybinės dirbtuvės; piešimas chna dažais; „Sonus Akademijos“ absolventų garsinis fonas. Čia pat vietoje galima bus įsigyti bei paragauti krautuvėlės „Kamara“ produkcijos; jau dvejus metus garso kasečių prekyba užsiimančio „Tapekiosk“ darkart paklausti: „Ar šiais laikais dar kažkas perka kasetes..?“; susipažinti su menininkės Gintarės Anužės darbais.

Renginio dalyviai

Grupė „Keista bjauri žuvis“ – energingi būgnų pasažai, apvilkti sodriais sintezatorių tonais ir atmosferiškais šiugždesiais. Šis muzikinis potyris sklidinas įvairių stilių, srovių ir užuominų. Tarsi upė suteka į gyvo, banguojančio vienio vandenyną. „Keistos bjaurios žuvies“ pasirodymai – tai bendravimu ir momentu paremta muzikinė kelionė. Būgnai + Elektronika.

„Sonus Akademija“ – tai muzikos studija ir bendruomenė, kuri teikia įvairias paslaugas siejamas su muzika: organizuoja renginius ir vakarėlius, rūpinasi jų techniniu aptarnavimu, nuomoja aparatūrą ir studijos patalpas. Viena unikaliausių Sonus Akademijos teikiamų paslaugų – DJ ir Muzikos produkcijos kursai, kurie leidžia atrasti save muzikos industrijoje. Mokiniai skatinami tobulėti, muzikinėje veikloje jiems kuriamos realios perspektyvos. Baigusiesiems kursus įteikiamas baigimo sertifikatas ir suteikiama galimybė pasirodyti gyvai mūsų organizuojamuose renginiuose ar net išleisti savo pirmąjį kūrinį.

„Tapekiosk“ – išskirtinai garso kasečių formatą puoselėjanti parduotuvė, startavusi 2020 metais Kaune. „Tapekiosk“ taip pat užsiima eksperimentinės elektroninės muzikos leidyba; jos kataloge Lietuvos ir užsienio garso menininkų kūryba išleista kasetėse. Renginyje taip pat bus prekiaujama kompaktiniais diskais, vaizdo kamerų kasetėmis, kitomis vintažinėmis smulkmenomis.

Krautuvėlė „Kamara“ – gomurio oazė ir naujų skonių atradimų šventė svečiuosis mūsų bibliotekoje. Krautuvėlės „Kamara“ įkūrėja sako, jog „pasakojant gamintojų istorijas galima sukurti kitokią vartojimo kultūrą. Mažieji gamintojai į savo produkciją įdeda bent dalelę savo širdies. Mažiau yra daugiau, todėl vertiname kokybę, ne kiekybę. Didžiausia dovana artimiesiems – dėmesys, o jį galima parodyti ir sveikais, skaniais rinkiniais.“

Rune Witch – Gintarė Anužė. Kūrėja, kurios rankose naują formą įgauna stiklas, oda, antrinės žaliavos, gamtos elementai. Gintarė prekiaus savo rankomis kurtomis apyrankėmis, talismaniniais gyviais ir kitais niekučiais.

Kūrybinės dirbtuvės

„Dada: tarp poezijos ir muzikos“. Ar kada nors teko girdėti apie XX amžiaus antrajame dešimtmetyje susikūrusį (anti)meninį judėjimą – dadaizmą? Nors dada dėl nekonvencinės meninės raiškos ir filosofijos plačiajai visuomenei ne visada atrodė patrauklus ir suprantamas, šio judėjimo įtaka skirtingoms meno srovėms, grafiniam dizainui, muzikai, literatūrai ir šiuolaikinei popkultūrai yra nenuginčijama.

Edukacija-kūrybinės dirbtuvės „Dada: tarp poezijos ir muzikos“ supažindins su dadaistų naudotomis kūrybinėmis praktikomis, leis kvestionuoti menininko laikyseną ir taikomas menines praktikas realybės akivaizdoje. Jei tau artima „pasidaryk pats“ filosofija, norėtum išmėginti bendrakūrybos procesą ir pakartotinai panaudojant medžiagas kurti meną – būsi laukiamas bibliotekos Edukacijų erdvėje.

„Slaptas belgiškas rišimas IR … “ Tai kūrybinės knygų įrišimo dirbtuvės, kurių metu bus galima pasirinkti vieną iš trijų rišimo stilių bei susikurti atsiminimų, eskizavimo ar užrašų knygutę. Kurtą knygelę bus galima užbaigti dekoruojant viršelį savo kurta aplikacija ar odos atraižomis. Knygelės dydis – A6 formatas.

Renginio vieta – K. Donelaičio g. 8, vidinis bibliotekos kiemelis.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokinkit svieto

nejuokinkit svieto portretas
dabar erdvė reikštis tik durniams.

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuviai Velnio išpžintojai, karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos kauno, vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris(klaunas) 865608032, Neringa venckienė (prostitutė, Kaunas, Gričiupio seniūnija, A. Baranausko gatvė, 12-54) 862401700, 860987088, Aloyzas Venckus (kuilys) 860318032. Gintaras petrauskas, Povilas Mačiulis, Manatas Jurgutis, Andrius Palionis, Visvaldas Matijošaitis, Rūta Simkautytė-Kondarauskė. Šarūnas Jonušas, I. Kvietkauskienė, Levinskienė, Jūratė Raudeliūnienė, Levinskienė, Kvaraciejus, Sakalaitė, Valaitis. Almantas Baltrūnas, Eimantas Žigutis, Miknienė, Henrikas Daktaras, Ramutė Daktarienė, kiti slepiantys. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT 2940100510055731006. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių