Kauno valstybinės filharmonijos dovana – virtualiai žaidžiamas koncertas su patrepsėjimais

  • Teksto dydis:

Kol pandemija laiko stipriai užrėmusi koncertų salių duris, Kauno valstybinė filharmonija siūlo dėl karantino savo namų negalintiems palikti žiūrovams apsilankyti virtualiajame muzikiniame renginyje.

Sekmadienio vidurdienį prasidėsianti tradicinės muzikinės popietės visai šeimai internetinė transliacija, anot Kauno fortepijoninio trio vadovės Linos Krėpštaitės, bus gera proga ne tik atidžiai klausytis, bet ir smagiai patrepsėti.

Kauno fortepijoninis trio: L.Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Andruškevičiūtė (smuikas) ir Asta Krištaponienė (violončelė) bei baritonas Giedrius Prunskus kviečia mažuosius klausytojus pažaisti koncertą. Šis žaidimas, kaip ir visi kiti, turi kelias taisykles, tačiau jos reikalingos tik tam, kad žaisti būtų dar linksmiau ir įdomiau.

"Prašome tylos!", "Nekalbėkite ir netrepsėkite kojomis!", "Po trečio skambučio į salę neįleidžiame!"... Kur tai girdėta, gal koncerte? Ar jums nekilo klausimas, iš kur atsirado toks dalykas kaip koncertas ir kodėl jame negalima trepsėti? Mums kilo! O atsakymus, kuriuos pavyko rasti, išgirsite linksmoje, šmaikščioje ir netikėtumų kupinoje programoje "Žaidžiame koncertą", – žada viena iš renginio dalyvių L.Krėpštaitė.

Šis žaidimas, kaip ir visi kiti, turi kelias taisykles, tačiau jos reikalingos tik tam, kad žaisti būtų dar linksmiau ir įdomiau.

Koncerte skambės šie kūriniai: Archangelo Corelli III d. Allegro iš Sonatos Nr. 6, Gioachino Rossini "Chanson du Bebe", Rodiono Ščedrino "Pažaiskime Rossinio operą", Astoro Piazzollos "La muerte del Angel", Edvardo Griego "Kalnų karaliaus oloje" iš siuitos "Peras Giuntas", Vytauto Barkausko vokalinis ciklas "Trys satyriniai paveikslėliai", Freddie Mercury "Bohemian Rhapsody", aranžuotė Nicholo Buco, Vidmanto Bartulio "Tupi šarka".

Muzikinės popietės šeimoms transliaciją bus galima stebėti Kauno filharmonijos feisbuko paskyroje.

Ši transliacija – nemokama, bet norintys šiuo visiems sudėtingu laikotarpiu prisidėti prie kultūros puoselėjimo gali paramą pervesti į koncertinės įstaigos Kauno valstybinės filharmonijos paramos lėšų sąskaitą Nr. LT567300010088957554. Mokėjimo paskirtyje nurodyti "Parama".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių