Kauno simfoninis orkestras per tiesioginę transliaciją kvies mėgautis klasikine muzika

Šeštadienio vakarą rengiamas Algimanto Treikausko vadovaujamo Kauno miesto simfoninio orkestro (vyriausiasis dirigentas Constantinas Orbelianas)  koncertas „Klasikos vėjai“, kurį klausytojai galės stebėti Kauno miesto simfoninio orkestro feisbuko paskyroje.

„Pandemija į orkestro kūrybinę veiklą įnešė vis dar nesibaigiančios nežinomybės jausmą, kuris baugina ir neleidžia gyvai atliekamos klasikinės muzikos grožiu dalintis su klausytojais. Buvome parengę daugybę koncertinių programų su išskirtinio talento muzikais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Tačiau tas programas teko atšaukti arba perkelti į vėlesnį laiką. Negalėdami klausytojų pakviesti į koncertų sales, nusprendėme ieškoti kitų būdų, kaip nelengvu metu juos nudžiuginti orkestro atliekama muzika“, – sakė orkestro vadovas A. Treikauskas.

Klasikinės muzikos mylėtojai šį orkestrą įprastai mato visa sudėtimi ir girdi atliekant didžiuosius, sudėtingus klasikos grandų opusus. Tačiau vis dar nesibaigiantis karantinas skatina kūrėjų išradingumą ieškant naujų, galbūt neįprastų būdų, savo atliekama muzika džiuginti tuos, kurie yra išsiilgę gyvo skambesio.

Todėl, pasak orkestro atstovės Aistės Pupkytės, muzikantai, susibūrę į styginių ir pučiamųjų ansamblius bei duetus, lyg lengvą ir gaivų, o kartais atšiaurų ir stingdantį pavasario vėją tiesioginės transliacijos metu paskleis klasikinės muzikos dvelksmą. Nes, kaip jie patys sako, geriau pagalvojus, abu šiuos dalykus vienija bendras bruožas – nė vieno negalima matyti, bet jie abu puikiai jaučiami.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

treikui

treikui portretas
O kaip šlovingos išpiarintos gastrolės JAV?mažai gyrėsi savo genialumu.Teks Babtuose savo falšyvą "talentą" rodyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių