Kauno simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas: pandemijos fone dirbame namuose

„Reminiscencijos“, „Romantinės muzikos kalba“, - šiuos bei kitus kovą numatytus koncertus teko atidėti Algimanto Treikausko vadovaujamam Kauno miesto simfoniniam orkestrui bei jo vyriausiajam dirigentui Constantinui Orbelianui. Maža tikimybė, kad koncertines veiklas orkestrui, kaip ir kitiems meniniams kolektyvams visoje Lietuvoje, pavyks atnaujinti balandį.

 

„Padėtis tikrai rimta, ir koronaviruso pandemija nežinia kiek gali užsitęsti. Todėl, laikydamiesi visų privalomų rekomendacijų, kad nekeltume pavojaus nei sau, nei kitiems, likome namuose. Tiek muzikantai, tiek jų vadovas, dabar dirba individualiai, - rengiame naujas programas, tobulinamės. Kiekvienas žino savo užduotis ir jas atlieka neišeidamas iš savo namų. Turim vilties naujas programas, kurias dabar rengiame, pristatyti savo koncertuose rudeniop.

O mūsų muzika klausytojus šiuo metu lengvai pasiekia internetu, per youtube. Čia galima rasti daug puikių muzikinių įrašų Kauno miesto simfoninio orkestro, gyvuojančio jau 16-us metus ir nemažai per tą laiką pasiekusio“, - trečiadienį Eltai sakė orkestro vadovas.

ELTA yra skelbusi, kad 2021-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose yra numatytos didžiosios „Grammy“ bei kitų pasaulinių apdovanojimų nominanto - Kauno miesto simfoninio orkestro - gastrolės.

„Viltis, kad šios mūsų gastrolės Amerikoje įvyks, vis dar išlieka. Pirmasis iš tų koncertų turėtų įvykti sausio 11-ąją, Floridoje Tikimės, kad iki to laiko koronavirusas bus tikrai įveiktas, ir tuomet galėsime JAV surengti 25 koncertus, kaip iš anksto buvo suplanuota“, - teigė A. Treikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
Seniukas visai nukvako.

Nepiktam

Nepiktam portretas
ner ko pavydet - zmogui truksta demesio. paskambino zurnalistams, kad pasislepe namuose. 100 proc renginiu Lietuvoje atšaukta, tai čia jokia naujiena, o i situos kur cia raso ir taip beveik niekas nebutu ėjes. 95proc Lietuvos iš namu dirba. Kas dirba o kas tik per spaudą giriasi kad dirba :DDDD

Nepiktas

Nepiktas portretas
Jau matau paveiktu lygos komentatorių liejamą tulžį. Iš pavydo ar iš durnumo? Tas kas ką nors gyvenime pasiekęs, taip nerašytų.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių