Kauno muziejuje – nauja interaktyvi tradicinių šokių ir kapelos erdvė

  • Teksto dydis:

Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyriuje atveriama nauja erdvė, kurioje inovatyviomis priemonėmis populiarinamas lietuvių folkloras – tradiciniai šokiai ir muzika.

Kaip pranešė muziejus, šioje erdvėje lankytojai gali žaisti šiuolaikiškus, interaktyvius žaidimus, leidžiančius susipažinti ne tik su įvairiais muzikos instrumentais, jų skambesiu, bet ir pasimokyti lietuviškų šokių.

„Jau dabar matome, kad ši interaktyvi erdvė bus itin patraukli vaikams, jaunimui ir šeimoms, kadangi joje esančio naujai sukurto interaktyvaus žaidimo veikimo principas yra paremtas pasaulyje populiariais žaidimais“, – pranešime teigė projekto vadovė, Tautinės muzikos skyriaus vedėja Gintarė Dusevičiūtė-Neimontienė.

Jau dabar matome, kad ši interaktyvi erdvė bus itin patraukli vaikams, jaunimui ir šeimoms.

Naujai įrengtoje erdvėje esantis žaidimas sudarytas iš trijų dalių. Žaidimas „Pajusk ritmą“ suteikia galimybę iš arčiau pažinti ir pamuzikuoti tikru mušamuoju muzikos instrumentu – tambūrinu. Žaidimo „Šok“ dalyje galima išmėginti du senuosius lietuviškus šokius: „Žemaituką” ir „Griečenikę“. Taip pat galima pasirinkti norimą lankytoją įkūnijantį personažą, žaisti vienam arba dviese.

Trečioji žaidimo dalis „Grok“ – improvizuotos kapelos „pultas“, kurį sudaro 30 skirtingų muzikos instrumentų: būgnas, akordeonas, gitara, smuikas, ryla, vargonai, kanklės, dūdmaišis ir daug kitų. Jo pagalba galima ne tik išgirsti šių instrumentų skambesį, bet ir su juo žaisti, sudarant tradicinės muzikos kapelas, arba improvizuoti pačiam lankytojui su neįprastu instrumentų sąskambiu.

Pasak muziejaus, naujai įrengta erdvė ir žaidimai yra pritaikyti tiek įvairaus amžiaus lankytojams, tiek turintiems skirtingų poreikių – pavyzdžiui, judėjimo ar klausos negalią.

Bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kauno miesto filialo specialistais, taip pat konsultuojamasi, kaip pagerinti regėjimo negalią ar sutrikimus turinčių žmonių patirtį muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PUIKU TIK BE POLITIKOS,BE SMEGENŲ PLOVIMO

PUIKU TIK BE POLITIKOS,BE SMEGENŲ PLOVIMO portretas
Puiku ,jeigu nebus tokių veiksmų kaip Kelmės Antano Jankūno,,VANDENS MALŪNE''.Ten Valdas RUTKŪNAS pirmiausia atkalba apie PUTINĄ ir rusus,neturinčius teisę gyventi ..Tikslas -išugdyti fašistų grupę ,o tik paskui šokti ir tt

Kaunietis

Kaunietis portretas
Puiku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių