Kauno filharmonijoje – šventinis koncertas: kviečia palydėti senuosius metus

Antradienio pavakarę Kauno valstybinėje filharmonijoje baigiamas tradicinis koncertų ciklas „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų“.

Gala koncerte skambės gražiausi klasikinės muzikos kūriniai orkestrui, chorui bei solistams. Juos atliks ir šventišką nuotaiką kurs Kauno miesto simfoninis orkestras (vyriausiasis dirigentas Constantine'as Orbelianis (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas), Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), taip pat solistai – Vida Miknevičiūtė (sopranas), Veronika Dzhioeva (sopranas, Rusija), Kostas Smoriginas (bosas – baritonas) ir Sergejus Stepanianas (bosas, Armėnija). Diriguos C. Orbelianis.

Vokietijoje gyvenanti ir dirbanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Leipcigo Felixo Mendelssohno-Bartholdy aukštosios muzikos mokyklos, Ciuricho ir Hamburgo operos teatrų operos studijų auklėtinė V. Miknevičiūtė tėvynėje nėra dažnai matoma. Studijos užsienyje tapo tramplinu į sėkmingą operos solistės karjerą. Nuo 2011-ųjų ji yra Mainco valstybinio teatro trupės narė.

V. Miknevičiūtė nuolatos laukiama Hamburgo, Frankfurto, Kaselio, Leipcigo, Berlyno, Rygos, Vysbadeno ir kituose operos teatruose. Ne mažiau svarbi ir jos koncertinė veikla, suteikusi galimybę dainuoti stambios formos žanro kūrinius Ciuricho, Hamburgo ir pagrindinėse Lietuvos scenose.

Vienas žymiausių ir perspektyviausių šių dienų bosų-baritonų K. Smoriginas – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Karališkojo muzikos koledžo Londone ir Jette Parker jaunųjų artistų programos auklėtinis. K. Smoriginas debiutavo Berlyno „Deutsche Staatsoper“ teatre Eskamiljo vaidmeniu Georges‘o Bizet operoje „Karmen“, nuo tada dainuoja garsiausiose pasaulio scenose. Neseniai baritonas koncertavo su Paryžiaus, Bostono simfoniniu, Čekijos filharmonijos, Frankfurto radijo simfoniniais orkestrais. Šis sezonas K. Smoriginui reikšmingas keliais debiutais, tarp jų vaidmenys  operose „Salomėja“, „Toska“ ir „Rigoletas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Migle

Migle portretas
Įspūdis, kad visi komentatoriai papuolė ne į ta koncertą. Jei bilietai brangūs - nepirkite. Jei žemas lygis - skriskite į Vieną. Koncertas buvo neblogas. Orkestras ištiesu nepasiruošęs . Smoriginas - papuolė ne į savo vietą, o merginos visus palinksmino, aukšto lygio nebuvo tik daug garso.

Vytautė

Vytautė portretas
Bilietų kainos kosminės. Programa tai kažkokia mišrainė. Gražiai dainavo solistės, choras. Tačiau orkestras matyt neturėjo laiko pilnai pasiruošti: buvo visko. Negaliu sakyti, kad nepatiko. Visai nieko. Bet labai aukšto lygio nebuvo. O juk jo ir tikimės eidami į Valstybinę filharmoniją ir mokėdami už bilietus aukštas sumas. Gerų visiems metų

klausytoja

klausytoja portretas
Labai patiko koncertas, ypač choras ir orkesras, geri solisčių balsai, vyrukams dar reikia pasitempti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių