Kauno aviacijos šventėje – nuo akrobatinių triukų iki koncertų ir Lietuvos rekordo

  • Teksto dydis:

Lietuvos aviacijos lopšiu skambiai tituluojamas Kaunas kviečia į kasmetine tradicija tapusią aviacijos šventę, kuri jau šį šeštadienį (rugpjūčio 10 d.) pasveikins kauniečius bei miesto svečius. Padangėje virš Aleksote esančio S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo savo pasirodymus dovanos gausios Lietuvos ir užsienio oreivių pajėgos, o žemėje publiką linksmins žinomi muzikos atlikėjai.

Akrobatiniai lėktuvų ir sraigtasparnių pasirodymai, ultralengvųjų lėktuvų ir sklandytuvų, parasparnių bei skraidyklių parodomieji skrydžiai, parašiutininkų šuoliai, aviamodelių erdvė ir kiti aviacijos šou elementai. Desertui – „Lemon Joy“, Monique ir Ironvyto koncertai, programa vaikams, prekybininkų bei amatininkų dirbtuvės, o galiausiai – renginį vainikuojantis didžėjų Ement, Zakmina bei Low Heights pasirodymas. Tokios pramogos ir atrakcijos numatytos šeštadienio vidurdienį prasidėsiančioje ir iki pat vidurnakčio vyksiančioje nemokamoje šventėje.

„Aleksoto ir jo apylinkių gyventojai jau nuo seno įpratę kasdien virš savo galvų stebėti kylančius ar besileidžiančius lėktuvus. Čia prasidėjo mūsų tautos oreivių istorija. Tačiau Kauno aviacijos šventė – tai proga kartą metuose viską patirti gyvai, pamatyti iš arti. Kviečiame aviacijai neabejingus žmones iš visos Lietuvos tradiciškai atvykti ir pasimėgauti šia autentiška švente. Tikimės, kad oro sąlygos bus palankios ir visi pasimėgaus turtinga renginio programa“, – kalbėjo S. Dariaus ir S. Girėno direktoriaus funkcijas atliekantis Justas Limanauskas.

Pasak jo, šiųmetė aviacijos šventė į Kauną sukvietė ir gausų būrį svečių iš svetur. Nuo ketvirtadienio čia vyksta tarptautinis An-2 lėktuvų sąskrydis. Apie 100 žmonių įgulos atskrido ne tik iš visos Lietuvos, bet ir Belgijos, Vengrijos bei kitų šalių. Savo jėgas žiūrovų akivaizdoje jie išmėgins nusileidimo rungtyje.

Veiksmą danguje pradės parašiutininkas, nusileisiantis su trispalve, o vakarop šventės kulminaciniu momentu turėtų tapti didžiausios, net 300 kv. metrų ploto, mūsų šalies vėliavos nuleidimas žemėn. Organizatoriai tikisi užfiksuoti Lietuvos rekordą.

Marijampolės aeroklubo parašiutininkai demonstruos figūrinį nusileidimą, o vėliau danguje pasirodys Karinių oro pajėgų lėktuvas L-410 ir kovinius šuolius atliksiantys kariai. Toliau oreivių šou pratęs Kauno parašiutininkų klubo „saliutas“ ir masinis desantas bei šuoliai iš labai žemo aukščio. Parašiutizmo profesionalai taip pat atliks ekstremalų nusileidimą susikibus šokdami nuo An-2 lėktuvo sparnų.

Tuo metu aviatorių pilotuojamos technikos virtinė šįkart bus itin įvairi. Į dangų kils sraigtasparnis „Cabrio“, lietuviškas sklandytuvas su varikliu LAK-17 bei akrobatinis FOX, senoviniai bei savadarbiai lėktuvai „Nieuport-24“, „Tiger Moth“, „Brigadyr“ ir lietuviškasis ANBO II, taip pat malūnsparnis (autožyras). Be to, svečiai iš Latvijos atliks akrobatinio skrydžio programą biplanu PITTS, o trijų Lenkijos pilotų grupė surengs pasirodymą „Pionier“ lėktuvais.

Šventėje savo didžiąją sinchroninio skrydžio programą demonstruos akrobatinė grupė „ANBO“, o išskirtinį skrydį pro Arką su pirotechnika surengs Jak-50 lėktuvas.

Esant palankioms oro sąlygoms iš aerodromo startuos ir kelių oro balionų grupė.

Daugiau apie renginio programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Yra mokesčiai (visų mūsų), nes tai viešoji įstaiga, kuri kasmet prašo pinigų iš Kauno savivaldybės. Pvz.: 2019 metams oficialiai prašo iš Kauno savivaldybės biudžeto 768 000 eurų...

Trims klaustukams

Trims klaustukams portretas
Neskleisk nesąmonių. Jokių mokesčių mokėtojų pinigų ten nėra. O jei nepatinka lėktuvai ir aerodfomas tai čiuožk kursu 90.

???

??? portretas
O kada svente baigsis skrajunams, visiskai nesilaiko skraidymo zonu! Aviacijos lopsys su mokymos baze virs gyventoju galvu!!! Ir dar is mokesciu moketoju pinigu ;(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių