Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje – nemokamas filmas „Animus animalis“

  • Teksto dydis:

Spalio 13 d., antradienį, 18 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka (I a. salė, Radastų g. 2) kviečia į nemokamą rež. Aistės Žegulytės filmą „Animus animalis“ (2018).

Taksidermistas, elnių augintojas ir zoologijos muziejaus darbuotojas gyvena aplinkoje, kurioje riba tarp gyvenimo ir mirties tapusi beveik nepastebima. Kol žvėrių iškamšos rungiasi dėl gyviausios pozos ir tikriausio žvilgsnio, žmogus vis bando sustabdyti laiką ir sugrąžinti gyvybę daiktams, kuriuose jos seniai nebėra.

„A.Žegulytės filmas vaizdais svarsto, o ne moralizuoja, bet tai nereiškia, kad režisierė nutyli filmuojamų žmonių etines nuostatas. (...) plėtoja pasakojimą, kuriame klausimai apie etiką palaipsniui išnyksta užleisdami vietą klausimams – kaip pamatyti mirtį? Kaip sulaikyti gyvenimą? Kaip atkurti buvimą? Natūralūs svarstymai šioje archajiškoje sakmėje, lyg kokioje faustiškoje teritorijoje, įstrigus tarp brutalaus hiperrealizmo ir būties klausimų.“ (kino kritikė Rasa Paukštytė, 15 min.) „Animus animalis“ (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus) Rež. Aistė Žegulytė. 2018, 70 min., dok. Scenarijaus autoriai Aistė Žegulytė, Titas Laucius.

Operatorius Vytautas Katkus

Prodiuserė Giedrė Burokaitė

Kompozitoriai Gediminas Jakubka, Mindaugas Urbaitis

Montažo režisierius Mikas Žukauskas

Garso režisierius Jonas Maksvytis

Festivaliai:

DOK Leipzig, Next Masters Konkursinė programa, Vokietija

Thessaloniki Documentary Festival, Tarptautinis konkursas, Graikija

Vilniaus kino festivalis Kino pavasaris, Europos debiutų konkursas, Lietuva, Cineuropa prizas

CPH:DOX, Artist&Auteurs programa, Danija

Hot Docs, Animal Magnetism programa, Kanada

Beldocs, Firework programa, Serbija

Northern Light Film Festival, Baltarusija

Cinema Planeta, tarptautinis konkursas, Meksika

FICMEC, Kanarų salos

Docaviv, Izraelis

Islandijos dokumentinių filmų festivalis, Islandija

Briuselio tarptautinis kino festivalis, Režisierius savaitė – Europos konkursas, Grand Prix

New Horizons, Lenkija

Slow Fest, Lenkija

Filmo peržiūra yra tarptautinio projekto „Green Bridges“, kurį Kauno apskrities viešoji biblioteka įgyvendina su partneriais iš Didžiosios Britanijos, Suomijos, Lenkijos, Rumunijos ir Italijos, dalis. „Green Brigdes“ komanda siekia iš naujo atrasti žmogaus, aplinkos ir gamtos ryšį bei skatinti bendruomeniškumą, kviečia į kūrybines dirbtuves, ekskursijas, kitas draugišką bei gilų gamtos ir žmogaus ryšį puoselėjančias veiklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių