Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia į „Aklą pasimatymą“

  • Teksto dydis:

Ar kada teko dalyvauti „Aklame pasimatyme“? Jei taip, ar atsimenate, koks intriguojantis ir jaudinantis tai jausmas? Šiuo metu, esant apribotai bendravimo su žmonėmis galimybei, Kauno apskrities viešoji biblioteka kartu su festivaliu „Kauno Literatūros savaitė 2021” bei partneriu „Kaunas 2022”, kviečia sudalyvauti „Aklame pasimatyme su knyga“ ir per aklą susitikimą su literatūros kūriniu, patirti jaudinantį netikėtumo jausmą.

„Aklas pasimatymas su knyga“ – kas tai?

Įprastai knygynuose, bibliotekose knygas renkamės pagal girdėtą ar matytą reklamą, viršelį, kritikų, literatūros apžvalgininkų anotacijas ar autoriaus žodį. „Aklas pasimatymas su knyga“ kviečia atsisakyti išankstinių nusistatymų, kuriais vadovaujantis pasirenkami tam tikri žanrai ar autoriai, ir knygas rinktis pagal leidinius jau perskaičiusių asmenų užrašytas, su knyga susijusias istorijas, intriguojančias asmenines žinutes, neatskleidžiant knygų tapatybės ir pavadinimo. Aklas pasimatymas su knyga – tai galimybė tapti slaptu knygnešiu, pateikti kūrinį kitu rakursu, o mėgstantiems skaityti – kaip netikėtą siurprizą atrasti naujas knygas ir galbūt sutikti slaptą sielos draugą, padovanosiantį būtent tą knygą ir emociją, kurios šiuo metu taip trūksta.

Kaip dalyvauti „Aklame pasimatyme“?

Skaitytojai norintys įsitraukti į šį paslaptingą žaidimą, visų pirma kviečiami pasidalinti kadaise skaitytomis, patikusiomis, didelį įspūdį, įvairias emocijas sukėlusiomis knygomis, kurias norėtų perleisti kitiems. Knygas reikėtų supakuoti į laikraštį, žurnalą, vyniojamą popierių ar kitą medžiagą maskuojančią knygos viršelį ir pavadinimą, trumpai aprašyti su knyga susijusią savo asmeninę istoriją, jausmus, trumpą žinutę ar patikusią citatą ir iki gegužės 14 d. atnešti į Kauno apskrities viešąją biblioteką (Radastų g. 2 arba K. Donelaičio g. 8). Gegužės 17 – 20 d., festivalio „Kauno literatūros savaitė 2021“ metu, visas gautas knygas išdalinsime įvairiose Kauno vietose, o Kauno apskrities viešosios bibliotekos socialiniuose tinkluose pasidalinsime žemėlapiu, kur bus galima ieškoti „aklų susitikimų“ su knyga. Atėjusius į pasimatymą prašysime įkelti rastų

knygų nuotraukas į soc. tinklą Instagram su grotažyme #PasimatymassuKnyga ir pažymėti bibliotekos Instagram profilį (@kavbiblioteka). Galbūt pavyks pasiektį didžiausio „Aklo pasimatymo su knyga” rekordą?

Kodėl vertą dalyvauti šioje akcijoje?

Tikriausiai kiekvienas savo namų bibliotekoje turi jau perskaitytų, patikusių, o gal net gyvenimą pakeitusių knygų, kurios tiesiog dulka lentynose, bet kurių turinys prašosi būti vėl išgirstas. Tad kodėl nesudarius galimybės, kažkam kitam visai netikėtai patirti tą nuostabų jausmą ir prikelti knygą naujam gyvenimui? Šiuo metu vis labiau populiarėjant “Zero waist” filosofijai ir tvarumo iniciatyvoms, geros, bet senai pamirštos knygos slaptas pasidalinimas su nepažįstamuoju – puiki dovana, geras darbas ir geras jausmas skleidžiant gėrį. Kviečiame būti iniciatyviais ir dalintis savo knygomis bei patirtimis, o vėliau ateiti į „Aklą pasimatymą su knyga“ ir pasinerti į naują nuotykį, naują aistrą ar naują meilę. Tikimės, kad visi kartu galėsime patirti rekordinį bent 1000 knygų „Aklą pasimatymą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių