„Jabadabadū“ nuo kalno: muilinių lenktynėse – humoras ir kūrybiškumas

Daugiau nei pusšimtis neįtikėtinai atrodančių transporto priemonių sekmadienį iš ryto išsirikiavo ant Parodos kalno. Renginio kulminacija – dardėjimas nuo pakalnės.

Beprotiškas paradas

Kaip buvo skelbta, į lenktynes galėjo registruotis visi turintys bet kokių ambicijų – nuo mechaniko iki menininko, nuo studento iki pensininko.

Bet automobilis būtinas, nors pagamintas gali būti ir iš šieno, šašlykinės ar panašiai.

Iki starto likus dar keletai valandų Dariaus ir Girėno stadiono prieigose jau buvo per pusšimtis beprotiškai atrodančių transporto priemonių. Automobilio – šašlykinės komandos atstovas „Kauno dienai“ pristatydamas gremėzdišką metalinę dėžę, su milžiniškais iešmais bei mėsos gabalais, aiškino, kad vilčių laimėti šias lenktynes suteikia automobilio – dėžės aptakumas ir aerodinaminės savybės.

„Bus karšta toje šašlykinėje. Dabar bandome įkurt anglis, panašu, kad neblogai kepa. Kai prasidės lenktynės, dūmai ės akis, spirgins anglys, bet kentėsim ir labai stengsimės atidardėti pirmi, kad greičiau baigtųsi ta karšta kelionė. Ambicijos mūsų paprastos – tik pirma vieta, o visos kitos vietos yra pralaimėtojų“, – rimtu veidu apie planus pasakojo kaunietis Martynas.

Vaikinai pabrėžė, jog savo transporto priemone propaguoja bei remia Rytų Europai būdingą unikalų reiškinį – šašlykų kepimo kultūrą ir jaunimo sėdėjimą prie ežerų.

Svarbu kojos

Ne per toliausiai nuo šašlykinės įtemptoms varžyboms rengėsi „Jabadabadu“ komanda, atidžiai išanalizavusi animaciniame filme „Flinstonai“ pagarsėjusių mašinyčių galios priežastį – darbą kojomis.

„Pasikliausime kojomis ir sėkme. Tikslas – pirmoji vieta, nes kojos – galingas variklis“, – patikino „Flinstonų“ animacijos įkvėptas kaunietis Tadas.

„Žalgirio“ fanų marškinėliais pasipuošusi „Sirgalių“ komanda automobilyje buvo pasistačiusi lempinį televizorių, fotelį bei didelę dėže spragėsių.

„Kadangi varžybos bus žiauriai įtemptos, o važiuodami dar ir rungtynes per teliką stebėsime, bus daug emocijų, todėl turbūt pribarstysime spragėsių ant kilimėlio. Bet turime siurblį robotą, kuris lenktynių metu nesnaus ir dirbs savo darbą – važinės po kilimėlį ir darys tvarką. O kokie bus pasiekimai lenktynėse, kas žino, kas bus, tą ir krikštysim“, – paaiškino „Sirgalių“ automobilio vairą laikantis Tomas.

Sunku nebus, bus smagu ir tai svarbiausia

Rožiniai debesėliai

Tarp įnirtingai nusiteikusių komandų gana neįprastai atrodė dviejų merginų sukurtas rožiniais, baltais ir žydrais papuošimais padabintas automobiliukas.

„Automobilis yra kaip debesėlis, o mes esame vienaragiai. Mes net nevažiuosime, bet skrisime, todėl pirma vieta beveik garantuota – skrisime, kaip sakoma, ant aukso. Jei rimtai, tai svarbiausia nesulūžti, sėkmingai pasiekti finišą ir gerai praleisti laiką“, – sakė komandos „Vienaragiai be sparnų“ atstovė Kamilė.

Merginos „Red Bull“ organizuojamose lenktynėse dalyvauja pirmą kartą.

„Sumanymas kilo labai spontaniškai, dar vasaros pradžioje. Tiesiog su drauge trečią valandą nakties susirašėme ir sugalvojome, kad reikia prisijungti. Automobilį iš senų dviračių konstravo mano tėtis, o mes daugiau dėmesio skyrėme puošybai“, – paaiškino Agilija.

Svarbu – saugumas

Iš anksto buvo numatyta, jog muilinių lenktynėse prie staro linijos pirmasis stos ir lenktynes atidarys automobilis – „Klumpė“.

Tokia teisė ekipažui suteikta už pasiekimus – „Red Bull“ rengiamas varžybas „Klumpė“ yra laimėjusi 2019 metais.

Pasak „Klumpės“ vairuotojo Ričardo, ypač svarbu saugumas, todėl „Klumpės“ vidus apdairiai išklotas šienu.

„Be to, turime rimtus hidraulinius stabdžius, todėl, manau, tikrai išvengsime bet kokių traumų ar kitokių netikėtumų. Sunku nebus, bus smagu ir tai svarbiausia“, – pabrėžė „Klumpės“ vairuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2>kaunietė

2>kaunietė portretas
Dėkui už konkrečią ir atvirą pastabą ! Dabar kiekvieną sekmadienį organizuosime ( nuo 06.00 - 20.00 val.) maldininkų kryžiaus kelią aukštyn - žemyn Parodos kalnu ... su giesmėmis ir varpų gaudesiu .. KELIAIS ! ( bintais , pleistrais ir jodu pasirūpins patys dalyviai ). Transporto pakitimai tokie patys .

Barnabas

Barnabas portretas
Nuostabus reginys! Kitais metais reikia surengti politikų su prišiktom kelnėm lektynes...Tikiuosi, kad gėrimėlis organizuos nuostabų reginį: KGB bendradarbių globėjai galės riedėti su pedofilų globėjais.

KODĖL ,

KODĖL , portretas
-tokios " kaunietės" gyvena Kaune ir dar centre???. Greit išboginkit į triobelę miške. Izoliuokit nuo triukšmo, nuo netvarkos, nuo mašinų ūžesio:)
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių