Ispanijos kultūros dalis atkeliauja į Pažaislio muzikos festivalį

Pažaislio muzikos festivalyje dalyvaujantys svečiai iš užsienio sekmadienio vakarą kviečia apsilankyti Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode, kur pristatys savo programą „Flamenco – Jazz Locura“.

Flamenko – muzikos ir šokio stilius, susiformavęs 18 a. Andalūzijoje, pietų Ispanijoje. Šokama ir dainuojama pritariant gitarai.

„O pasirodo, flamenko ir džiazo sąjunga – puikiai derantys muzikos komponentai. Ir virtuoziškai valdant du instrumentus – balsą ir saksofoną, šie skirtingi pasauliai geba susilieti į užburiantį kosmosą, persunktą pietietiškos ekspresijos bei vakarietiškos elegancijos. Kunkuliuojanti džiazo ekvilibristika saksofonu, emocionalus atlikėjo balsas ir šlakelis arabiškų prieskonių – tai Antonio Lizana, nauja, begalę muzikos apdovanojimų ir kritikų liaupsių pelniusi žvaigždė iš Pietų Ispanijos. Nežabota energija ir savitomis, tik jam būdingomis vibracijomis, kimiu sprogstamosios galios balsu, A. Lizana priverčia flamenką ir džiazą scenoje iššauti tarsi fejerverką, muzikinę tėkmę paversti improvizacijų cunamiu! Jo pasirodymai prilygsta žadą atimančiam spektakliui, banguojančiam tarp iškilmingos šventės ir siautulingo vakarėlio. O impozantiškas flamenko šokėjas Jose Maria Castano, kulnais kaukšėdamas į scenos grindis, savo plastiška įtaiga „iliustruoja“ A. Lizanos koncertus, galutinai užhipnotizuodamas publiką“, – taip koncertą pristato viešosios įstaigos Pažaislio muzikos festivalis vadovė Giedrė Mikaitienė.

Koncerte greta jau paminėtųjų atlikėjų dalyvaus ir Nieves Lizana Coca (flamenko šokėja), Jesus Caparros (bosinė gitara), Daniel Garda (klavišiniai) bei Shayan Fathi (perkusija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kaip su žmogaus teisem?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių