Improvizacijos teatras „Kitas kampas“ Kaune pristatys premjerą „Ieškau žmogaus“

  • Teksto dydis:

Vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ rugsėjo 18 d. žengia į nuotaikingą ir premjerų kupiną 16-tą teatro sezoną. Improvizatoriai naują etapą pasitinka šūkiu FRESH & FUNKY, kuris atspindi teatro aktorių nuolatinį virsmą, tobulėjimą, atsinaujinimą bei autentišką stilių.

Viena iš didžiausių šių metų premjerų – rizikingiausio, sudėtingiausio ir labiausiai nenuspėjamo improvizacijos žanro – „ilgos formos“ improvizacijų šou „Ieškau žmogaus“. „Ilgos formos“ improvizacijų šou – tai daugiausiai meistriškumo reikalaujantis improvizacijos žanras, kuomet aktoriai be repeticijos ir scenarijaus sukuria ir suvaidina vientisą istoriją, tęsdami vieną siužeto liniją.

„Ieškau žmogaus“ – tai „ilgos formos“ improvizacijų spektaklis, sukurtas kadaise populiaraus TV realybės šou „Paieškų tarnyba“ motyvais, kurios metu kūrėjų komanda laidos dalyviams padeda rasti dingusį be žinios arba tolimą, seniai matytą giminaitį. Spektaklis šį sezoną Kaune bus rodomas du kartus – rugsėjo 24 d. „Romuvos“ kino centre ir spalio 16 d. Kauno „Girstutyje“.

M. Gudzinevičiaus nuotr.

Į improvizacijos sceną Kaune taip pat grįžta ir žiūrovų pamilti spektakliai – legendinis, linksmas ir azartiškas, daugiau nei 15 metų gyvuojantis „Kito kampo“ improvizacijų šou GERO JUOKO DOZĖ bei septintus metus iš eilės rodomas, anot bilietų platintojų Bilietai.lt, vienas populiariausių spektaklių Lietuvoje „Nuostabūs dalykai“.

M. Gudzinevičiaus nuotr.

„16-tame teatro „Kitas kampas“ sezone norime atsigręžti į kiekvieno aktoriaus savitumą ir autentiškumą, nepakartojamą stilių, individualumą. Jaučiame ir žinome, kad teatras jau turi nusistovėjusią teatro gerbėjų minią, kuri atsiveda naujų žiūrovų ir jie visi turi savitą stilių. „Fresh“ yra gaivumas, o „Funky“ – ritmingumas, gyvybė, muzikalumas. Šie žodžiai atspindi ir teatro „Kitas kampas“ kūrėjus, ir žiūrovus, kurie drauge susijungia į vieną visumą. „Kitas kampas“ – pirmas, seniausias ir vienintelis Lietuvoje profesionalus improvizacijos teatras, kuris gali būti imituojamas, bet liks nepakartojamas dėl savito stiliaus, kurį sukuriame drauge su žiūrovais“, – apie naują sezoną pasakojo teatro „Kitas kampas“ meno vadovas, režisierius ir aktorius Kirilas Glušajevas.

Audrius ir Kirilas. R. Mickevičiūtės nuotr.

„Žodis „Funky“, tiesiogiai verčiamas iš anglų kalbos, gali reikšti ir „apimtas baimės“. Improvizacija yra nežinomybė, o nežinomybės baimė žmogui yra labai didelė, kone lygi mirties baimei. Mes kiekvieną kartą lipdami į sceną žengiame į nežinomybę, mes žvelgiame į baimę ir ją nugalime. Kiekvieną kartą į sceną lipame kaip pirmą kartą, nes improvizacijos pasirodymuose nėra parašyto scenarijaus, viskas kuriama čia ir dabar, mes nežinome kas bus, todėl žodis „Fresh“ mums asocijuojasi su nuolat nauju, šviežiu ir gaiviu žengimu į sceną, kai kiekvieną kartą pasiimame „baltą popieriaus lapą“ ir jį nudažome savo ryškiais personažais ir autentišku stiliumi“, – apie sezono šūkį pasakojo teatro įkūrėjas, improvizatorius Audrius Bružas.

„Kitas kampas“. M. Gudzinevičiaus nuotr.

Po ilgo laiko „Kitas kampas“ grįžta ir į gastroles užsienyje. Dar 2024 metais teatras aplankys lietuvių bendruomenes Norvegijoje, Olandijoje bei Airijoje, kur parodys improvizacijų šou „Gero juoko dozė“, o 2025 metais ketina spektaklius rodyti ir Islandijoje.

Partnerio nuotr.

„Šis sezonas bus mūsų gastrolių renesansas! Mes visada žingeidūs, mums gera ir mes nekantriai laukiame, kada galėsime susitikti su lietuvių bendruomenėmis, kurias paskutinį kartą matėme prieš pandemiją. Mums smagu, kad lietuviai gyvenantys užsienyje atsimena „Kitą kampą“, kad jie ateina, kad susijungia ir drauge su mumis kuria čia ir dabar. Įdomu keliauti ir bendrauti su vietos lietuviais, todėl jau nekantriai laukiame spalį ir lapkritį būsimų gastrolių!“, – mintimis apie teatro grįžimą į gastroles dalijosi A. Bružas.

Bilietus į teatro „Kitas kampas“ spektaklius platina www.bilietai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių