Į Botanikos sodą – gėrėtis įvairiaspalviais atogrąžų drugiais

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, 12 val. VDU Botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas) atidaroma atogrąžų drugių paroda – viena laukiamiausių rudens atrakcijų.

Iki pat Naujųjų metų lankytojai galės grožėtis drugių skraidymu, stebėti jų maitinimosi ypatumus, o jei pasiseks – išvysti, kaip drugiai ritasi iš lėliukių inkubatoriuje.

Jau tradicija tapusioje parodoje šiais metais skraidys gausus pulkas spalvingų Azijos ir Pietų Amerikos drugių. Į VDU Botanikos sodo inkubatorių atkeliavo pirmoji lėliukių siunta:  auksinės, dygliuotos, žalsvos, perlamutrinės, rudos didelės ir mažulytės lėliukės, kurios virs net 17 rūšių nuostabaus grožio drugiais.

„Šiemet išskirtinį dėmesį teikiame ne tik drugių rūšių parinkimui, įvairovei, bet ir augalams, kuriuos mėgsta skirtingų rūšių drugiai. Specialiai jiems augintos įvairiaspalvės gėlės vilios drugius ir puoš lankytojų fotografijas“, – sakė VDU Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vyresn. specialistė Edita Braun.

Oranžerijoje sklandysiantys drugiai galės mėgautis keliomis Pentas lanceolata veislėmis, streptokarpo (Streptocarpus), ritlenio (Episcia) žiedais, įvairiausių spalvų ir kvapų raktažolėmis (Primula). Be to, parodos lankytojams buvo parengtos ir edukacinės priemonės, kurios suteiks dar daugiau žinių apie VDU Botanikos sodo gyventojus, atogrąžų drugius, drugių gyvenimo ypatumus.

VDU Botanikos sodo oranžerijoje duris atvėrusioje parodoje bus galima išvysti ypač gražios mėlynos spalvos didelius ir labai aktyvius drugius Morpho peleides, neretai ant lankytojų užtupiančius nedidukus, vikrius drugius Hypolimnas bolina su melsva, mėnulio šviesą primenančia dėme tamsiuose sparneliuose, prieblandoje aktyvius drugius Caligo eurilochus, kurių sparnelius puošia į pelėdos panašios akys, taip pat Parthenos sylvia, Papilio demoleus ir kt.

Kasmet į VDU Botanikos sodą drugių lėliukės atkeliauja iš Didžiosios Britanijos. Joms inkubatoriuje turi būti sukurtos ypatingos sąlygos – drėgna ir šilta. Kai drugiai jau pasiruošę skraidyti, jie išleidžiami į didesnę erdvę. Net 32 kv. metrų ploto specialiai jiems pritaikytoje patalpoje su žemintomis lubomis drugeliai skraido, poruojasi, šoka, maitinasi.

Atogrąžų drugių paroda papildomai neapmokestinama. Galioja VDU Botanikos sodo lankymo bilietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių