Garliavoje nugriaudėjo tarptautinis liaudies šokių festivalis

  • Teksto dydis:

Garliavos vyresniųjų liaudies šokių grupė „Ąžuolas“ – tai ne tik liaudies šokį mėgstančių žmonių sambūris, savo gyvavimą pradėjęs prieš dešimtį su viršum metų. Tai kolektyvas, kuris daugumai šokėjų yra tapęs antrąja šeima. Ją vienija itin linksma, talentinga ir gerą humoro jausmą turinti vadovė Zita Vaškelienė, nuo kurios ir prasidėjo tradiciniu tapęs respublikinis vyresniojo amžiaus žmonių liaudies šokių festivalis „Atdarykim vartelius“. Šiemet gruodžio 3 dieną liaudies šokio mylėtojai iš įvairių Lietuvos kampelių į Garliavą rinkosi jau dvyliktąjį  kartą.

Festivalį Garliavoje pamėgo ne tik patys garliaviečiai, užpildantys beveik visas sėdimas Sporto ir kultūros centro salės vietas, bet ir kolektyvai, atvykstantys į šventę kiekvienais metais. Kai kurie iš jų tvirtino kvietimo laukiantys labiau nei į respublikinę dainų ir šokių šventę.

Šiemet šis festivalis tapo tarptautiniu. Festivalyje trankią muziką griežė kapela iš Vilniaus „Ratilai“, smagius šokius dovanojo liaudies šokių grupės iš  Elektrėnų „Vijūnas“, Vilniaus „Neris“, kolektyvai iš Panevėžio raj. "Smilgė" ir Panevėžio mesto „Miestelėnai“, Jonavos „Varūna“, Balbieriškio „Ringis“, Domeikavos „Džiaukis“, Ežerėlio „Vijoklė“, Ilgakiemio ir Alšėnų ,,Mintinis“ bei „Vija“, svečiai iš Punsko ir jų šokių grupė ,,Vytis

Garliavai atstovavo ir čia gyvenančių žmonių širdis džiugino festivalio šeimininkai - liaudies šokių grupė ,,Ąžuolas“.

Festivalio dalyvius sveikino ir smagaus šokio bei karštų plojimų linkėjo festivalio vedėja Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrai Živilė Jurgaitienė bei Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus Marius Norvaiša. Šilčiausius linkėjimus nuo Kauno rajono savivaldybės perdavė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja kultūrai Alvyra Čičinskienė.

Po pirmojo šokio ,,Pasveikinimas“ audringais plojimais buvo pasitikti kolektyvų vėliavnešiai, kurie lipo į sceną nešini kolektyvų vėliavomis, taip skelbdami šventės pradžią.

Energingus pasirodymus paįvairindavo festivalio organizatorių žaidimai ir atrakcijos su žiūrovais. Pastarųjų laukė vertingos rėmėjų dovanos.

Baigiantis  programai festivalio šeimininkai Marius Norvaiša ir Zita Vaškelienė  įteikė kolektyvų vadovams padėkas bei atminimo statulėles, visiems šokėjams dėkojo už trankų šokį, tautinių vertybių puoselėjimą.

Viena gražiausių Kauno rajone švenčių atsisveikino iki kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

...

... portretas
Ir vėl 'Už tą mergaitę' ?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių