- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
-
Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
Griliai.lt Kaune organizuotame „BBQ Grand“ renginyje, kurio šūkis: „Fire, Food & Fun“, Vokietijos grilio čempionas Andreas Rummel surengė gyvą maisto gaminimo pamoką.
„Nėra maisto, kurio nebūtų galima iškepti ant grilio“, – šmaikštavo pasaulyje žinomas barbekiu ruošimo ekspertas. A.Rummel yra TV laidų vedėjas, knygų autorius, o taip pat – ir Kanados grilių gamintojo „Napoleon“ reklaminis veidas Andreas daug keliauja po pasaulį, o su kauniečiais jis pasidalino ne viena patiekalų gamybos paslaptimi, pakvietęs į degustacinę vakarienę.
Edukacijai jis vienu metu naudojo net keturi „Napoleon“ dujinius grilius, o renginį stebėjo ne tik virtuvės profesionalai, bet ir būrys kulinarijai neabejingų svečių. Tarp jų – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas, Kauno krepšinio klubo „Aistės-LSMU“ direktorius Petras Aleksonis su krepšininkėmis bei kiti Lietuvoje žinomi žmonės.
Didžiausio grilių centro Lietuvoje Griliai.lt įkūrėjo Mindaugo Kalvaičio ir partnerių iniciatyva, restorane „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“, A.Rummel vieną po kito gamino išskirtinius patiekalus, demonstruodamas ypatingas maisto derinimo ir gaminimo subtilybes: ant grilio grotelių keptos jūros gėrybės – lėtai prasiveriančios austrės, eršketas su oda.
Organizatorių nuotr.
Renginio dalyvius nustebino grilyje skrudinamos salotos. Susirinkusieji taip pat išvydo, kaip tinkamai paruošti elnienos steiką su juodųjų česnakų padažu ar net grilyje iškepti šilauoges desertui. BBQ virtuozas ne tik demonstravo naudojamus ingredientus, bet ir pasidalino savo asmeniniais atradimais, paaiškinančiais, kodėl valgis įgauna vieną ar kitą skonį. Papasakojo, ko geriau vengti grilinant bei kokių taisyklių privaloma laikytis.
Renginio dalyviai ne tik degustavo pagamintą maistą, bet ir išgirdo naudingos informacijos apie naujausias grilinimo tendencijas. Vakaro svečiams pristatytos Griliai.lt asortimentas bei paskutinės naujienos. Peilių ekspertas Rimantas Lukoševičius išsamiai papasakojo apie aukščiausios kokybės peilius „Style de Vie“, „Oleio“, „Yaxell“, be kurių maisto gaminimas neįmanomas, o taip pat patarė, kaip išsirinkti tinkamą peilį konkrečiai gaminimo funkcijai atlikti ir kaip juos tinkamai prižiūrėti.
Tiesiai į renginį iš Olandijos atvykęs profesionalus grilio meistras Stephane Pover atskleidė paslaptis, kaip patiekalams suteikti ypatingą dūmo skonį ir malonų aromatą naudojant „Smokey Olive Wood“ drožles.
Nėra maisto, kurio nebūtų galima iškepti ant grilio.
Meistras atkreipė dėmesį, kad itin svarbus yra drožlių pasirinkimas, nes taip galima pasirinkti mėgstamą dūmą.
„Ar ragavote kepsnį su avokado medžio drožlių poskoniu?“ – intrigavo svečias.
Visi vakaro gaminami patiekalai buvo gardinami pasaulio grilio čempiono Marco Greulich „Rock’n’Rubs“ prieskoniais, pagamintais Vokietijoje. Jie pasižymi aukščiausia natūralia kokybe, yra veganiški bei sudėtyje neturi glitimo. Prieskonius galima įsigyti tik Griliai.lt parduotuvėje.
„Išbandykite naujus derinius su džiovintais pomidorais ir levanda ar gardinkit patiekalus baltais pipirais, imbieru ir citrinom“, – ragino grilinimo meistrai.
Renginio organizatorių tikslas – populiarinti grilinimo kultūrą Lietuvoje, pristatyti pasaulines grilinimo tendencijas. O taip pat parodyti, kad grilinimas tai ne tik maisto ruošimas, bet ir puikus laisvalaikis kartu su draugais, kolegomis ir artimaisiais.
„Mūsų, Griliai.lt įkūrėjų, pagrindinis noras yra padėti pajusti visiems, kad grilinimas yra malonumas. Grilinti galima įdomiau, paprasčiau, o taip pat įmantriau, kiekvienam pasirinkus tinkamiausią bei patraukliausią grilinimo būdą“, – teigė M.Kalvaitis.
Organizatorių nuotr.
Pasak Mindaugo, renginyje siekta pakeisti ir nusistovėjusius stereotipus apie dujinius bei elektrinius grilius. Šie griliai yra neatsitiktinai populiarūs, nes juos paprasta naudoti, o suteikiamos galimybės – neribotos. Tai – išsigelbėjimas, užklupus netikėtiems svečiams – gardžią vakarienę su minimalia priežiūra galima paruošti per 15 minučių.
Su Griliai.lt atraskite būtent Jums tinkamiausią ir maloniausią grilinimo būdą!
Prisiruošėte įsigyti išsvajotąją kepsninę, o gal tiesiog atėjo laikas senąją pakeisti nauja – apsilankykite Griliai.lt. Tai – didžiausias grilių ir jų aksesuarų turintis centras Lietuvoje. Čia galima rasti ne tik visus pasaulinių grilių gamintojų „Napoleon“, „Cobb“, „Weber“, „Traeger“ ir kitų prekės ženklus, bet ir išsirinkti kokybišką peilių rinkinį, įsigyti prieskonių, surasti išskirtinę dovanos idėją bei sulaukti išsamių konsultacijų ir rekomendacijų.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kas spalvotesnis už juodą ir baltą spalvas?2
Prisimenant 2023-iųjų parodą „Juoda / Balta“, vykusią Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus galerijoje „Drobė“, ir lyginant ją su šiuo metu veikiančia paroda, apima malonus lengvumo jausmas. Ne tik dėl galerinės ...
-
Litvakai: čia ir ten6
Litvakai, jų kultūrinis palikimas – šiandien viena populiariausių temų. Džiugu, kad ši dailės srovė atgimsta ir vis dažniau sulaukia asmenio kolekcininkų susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Šį kartą kolekcin...
-
Kaune – nemokami Europos kultūros kanalo ARTE koncertai6
Vis dar vyraujant šventinei nuotaikai, Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia į įspūdingus didžiausio Europos kultūros kanalo ARTE koncertus. ...
-
Tapytojų kelionė žvaigždžių takais1
Raudondvario dvaro Menų inkubatorius naujuosius metus pasitinka tapytojų Simonos Juškevičiūtės ir Raimundo Dzimidavičiaus jungtine paroda „Žvaigdžių takais“. ...
-
Galingas, ryškus, džiaugsmingas! Toks Prūsaičio „Metų koncertinis SHOW 2024“19
Gruodį jis apkeliaus visą Lietuvą, o Naujuosius su dviguba jėga pasitiks Kauno „Žalgirio“ arenoje su legendine grupe RONDO! ...
-
Meilės dienos koncertą Vagelis surengs Kauno sporto halėje12
2025 m. vasario 14-ąją, per Valentino dieną, Kauno sporto halė taps ypatinga vieta, kurioje gerbėjai galės mėgautis nepakartojamu Gabrieliaus Vagelio koncertu. Per solinį meilės dienos koncertą atlikėjas lips ant scenos su žinomiausiais ir geriausi...
-
Į Rumšiškes susirinko vilkti ir sudeginti blukio4
Kartu su blukiu Lietuvos etnografijos muziejuje Rumšiškėse supleškintos visos besibaigiančių metų blogybės. Visa tai palydėta šokiais, dainomis ir vaišėmis. ...
-
Ne duonos, o kultūros: keleri metai – trys projektai ir pakeliui ketvirtas13
Treji metai – trys projektai ir pakeliui ketvirtas. Augantį kultūros poreikį, anot Karolio Banio ir Petro Gaidamavičiaus, diktuoja augantis ne daiktų, bet patirčių poreikis. ...
-
„Musica sacra“ užbaigė muzikos maratoną1
Gruodžio 1-ąją nuskambėjo paskutinis tarptautinio festivalio „Musica sacra“ koncertas, pažymėjęs visą rudenį trukusią vargonų muzikos šventę. ...
-
Parodoje – ekspresyvūs sielos atspindžiai13
Atvaizdo atvaizdas, arba kaip sugriauti nusistovėjusį portreto žanrą... Paroda, kuri nepaliks abejingų: vieni nesupras ar net piktinsis ekspozicija, kiti atras tai, kas nematoma ir atpažins sielos portretus. Vis dėlto, vieno sakinio per maža Galaunių ...