Charizmatiškieji svečiai iš Barselonos užburs Afro ritmais

  • Teksto dydis:

Įspūdingas desantas iš Kolumbijos, Venesuelos, Kubos ir Ekvadoro. Tai pašėlusi ir linksma grupė, kuri susitiko... Barselonoje. Pirmą kartą Lietuvoje, pirmą kartą Baltijos šalyse charizmatiški svečiai jums gros, dainuos. Afro – Karibų ritmai, Afro – Kolumbijos tradicinė muzika bei šiuolaikinė improvizacija – taip galima trumpai pristatyti Ispanijos sostinėje reziduojančią grupę „Yurgaki“, kurios įkūrėjas – iš Kolumbijos kilęs ir šiuo metu Barselonoje šaknis įleidęs multiinstrumentalistas bei kompozitorius Nicolas Cristancho.

Savo pasirodymų metu ansamblis „Yurgaki“ žiūrovus visada įsiurbia į ritmų šėlsmą ir užburia jaukia ir gyva atmosfera, bendravimu su publika. Šią muzikuojančių linksmuolių komandą sudaro skirtingų tautybių muzikantai, kurie turi bendrą tikslą – atskleisti Lotynų Amerikos Barselonos multikultūriškumą, kuriame pinasi Europietiškoji, Afrikietiškoji bei Artimųjų Rytų kultūros. Tokioje terpėje muzikantai su tokios muzikos aistruoliais ir dalinasi Lotynų Amerikos ir Karibų regionų muzikinės kultūros palikimu.

Kad atrastų savo spalvą ir atskleistų turtingą, dar negirdėtą Lotynų Amerikos muzikos įvairovę, menininkai daug dėmesio skiria improvizacijoms ir eksperimentams, o jų muzikiniai atradimai ir universalumas įneša gyvybės bei judėjimo jų pasirodymams. Jie kviečia ne tik klausyti. Būtinai – ir šokti, į muziką žvelgti kaip į kintantį, su netikėtais posūkiais elementą.

Antai, ansamblio siela N. Cristancho (vokalas, klavišiniai, Kolumbija) yra Kolumbijos pianistas, kompozitorius, dainininkas ir grupės lyderis. Rengia džiazo fortepijono studijas ir domisi tradicine Afro – Karibų bei Afro – Ramiojo vandenyno regionų muzika Kuboje bei Kolumbijoje. Barselonoje (Ispanija) įkvėpimo kūrybai semiasi iš čigoniškos, Viduržemio jūros regiono, Brazilų bei Afro – Peruviečių muzikinių kultūrų.

Ahyvin Bruno – Venesuelos dainininkė, jau trejus metus reziduojanti Barselonoje ir galinti didžiuotis galingu balsu bei žaviu sceninio įvaizdžio požiūriu. Atlikėjai svarbu, kad kiekvienas žiūrovas prisipildytų vidinio džiaugsmo jos koncertų metu. Ahyvin aktyviai dirba su įvairiais projektais mieste, o savo muzikinį repertuarą plečia dainuodama įvairiais stiliais - nuo džiazo iki Lotynų.

Kiti atlikėjai – David Jácome (saksofonas, Kolumbija), Alvin Bruno (perkusija/mušamieji, Venesuela), Alex Valdés (bosas, Kuba) savo muzikavime sujungia fanko ir roko įtakas, o Andrés Portaluppi (perkusija, Ekvadoras) barselonoje žinomas kaip salsos guru. Kiekvienas jų turi savo unikalią muzikinę patirtį ir įdomias asmenines gyvenimo istorijas, kurias „Yurgaki“ pasakos savo uždegančiais ritmais koncerte. Grupės nariai sako, kad jų muzika, tai – „energija ir eksperimentai“, o patys jie kvėpuoja „ritmu“.

Jų programoje Kaune skambės Lotynų Amerikos, Karibų regiono tradicinė muzika, šiuolaikinė improvizacija Pajuskime ir mes, įsiliedami į kvėpuojančios muzikos foną klausydami, šokdami ir svajodami. Lai visus mus darganotą lapkričio vakarą užlieja saulėti ritmų pliūpsniai ir pozityvi galia!

Muzikinė kelionė po Lotynų Ameriką kartu su „Yurgaki“ lapkričio 16 d. 18 val. „Žalgirio“ arenos amfiteatre, „Bosca“ salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių