Bus atnaujintas 1928-aisiais statytas A. Žmuidzinavičiaus kūrinių muziejaus pastatas

  • Teksto dydis:

Projekto, kurį įgyvendinti numatyta iki 2022 metų rugpjūčio, metu ketinama atnaujinti Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muziejaus padalinį – A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus pastatą, dar vadinamą Velnių muziejumi. Jam finansuoti nustatyta didžiausia suma – beveik 283 tūkst. eurų.

Anot muziejaus atstovų, pastato statybos metai – 1928-ieji (priestato – 1983 metai). Pastato dabartinė energinio naudingumo klasė – F klasė. Prieš keliolika metų muziejus, kuriame šiuo metu dirba 14 darbuotojų, o apsilanko 28–39 tūkst. lankytojų per metus, buvo pertvarkytas.

Naujo projekto tikslas – modernizavus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus pastatą, padidinti jo energetinį efektyvumą, pasiekti jame C energinio naudingumo klasę, mažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2) susidarymą bei užtikrinti pastato infrastruktūros atitiktį higienos normoms.

Diegiant energijos taupymo priemones, numatyta pakeisti langus, apšiltinti išorės sienas bei perdangas virš nešildomo rūsio bei po nešildoma pastoge, modernizuoti apšvietimo sistemą bei atlikti kitus projekte numatytus darbus. Visa tai užbaigus, žadama kasmet trečdaliu sumažinti energijos sąnaudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danijos langai buduliams

Danijos langai buduliams portretas
Langų rėmus pakeiskite į platmasinius kaip jau yra padaryta daugumoje smetoninių namų Kaune. Rinkitės pigiausią variantą, kad liktu ant geresnių žieminių padangų krosoveriui.

Ramūnas Janulaitis

Ramūnas Janulaitis portretas
Citata iš teksto: "...numatyta pakeisti langus,..." Gerb. muziejininkai, dailininko A.Žmuidzinavičiaus memorialinis butas, vienintelė vieta Kaune, kur dar galima pamatyti Art Deco stiliaus autentišką interjerą. Langų nekeiskite, kad ir kokie jie panašūs būtų į originalius, bet RESTAURUOKITE. Taip prisidėsite prie paveldo išsaugojimo, o ateities kartos Jums padėkos.

Anonimas

Anonimas portretas
Muziejaus langus ne keisti reikia, o restauruoti! Jums pavyzdys - Sugiharos namai/muziejus Vaižganto g.30.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių