„Animacijos savaitgalis“ Kaune: aktualios istorijos, pasakojimai, susitikimai su kūrėjais

  • Teksto dydis:

Pirmasis „Romuvos“ organizuojamas „Animacijos savaitgalis“ kviečia leistis į neatrastos animacijos atradimų kelionę.

Įsitikinimas, kad animacija skirta tik vaikams, sparčiai blėsta, o tai ryškiai atspindės ir šio festivalio programa, kurioje filmų sau atras kiekvienas – nuo mažiausių iki suaugusiųjų, nuo kino ekspertų iki „šviežių“ žiūrovų.

Apie socialines ir politines problemas kalbės animacinė drama „Kabulo kregždės“ bei animuota dokumentika „Bėglys“. Menininko bei aktyvisto Josepo Bartolío asmenybę pristatys biografinis pasakojimas „Žozepas“. Su savitu japoniškos animacijos (anime) stiliumi susipažinti galėsite žiūrėdami filmą „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė“ bei Lietuvoje dar nerodytą „Inu O“. Viename seanse atrasti daugybę skirtingų istorijų, jų pasakojimo bei animavimo stilių padės trumpo metro filmų programos „CRE Animacijos talentai“ ir „Naujosios bangos animacija“. Unikaliu piešimo stiliumi ir istorija tiek vaikus, tiek suaugusiuosius sužavės „Legenda apie vilkus“.

Organizatorių nuotr.

Festivalio žiūrovų laukia net keli specialūs renginiai. Kino teatro hole bus įkurta lietuviško sustabdyto kadro (stop-motion) technika sukurto filmo „Matilda ir atsarginė galva“ paroda. O po seanso, kuriame bus rodoma ši istorija bei „Prancūzų trumpo metro filmukai mažiesiems“ parodą bus galima geriau pažinti su „Matildos ir atsarginės galvos“ kūrėjais – pamatyti animacijai naudotas lėlytes bei rekvizitus ir išgirsti kaip jie atgyja kine.

„Animacijos savaitgalio“ metu Lietuvoje pirmą kartą bus rodomas filmas „Absoliutus draudimas“. Ranka pieštos animacijos mokslinės fantastikos (sci-fi) trileris tiria mūsų santykį su vis tobulėjančiomis technologijomis, žmogaus ego, genialumą bei ribotumą. Po seanso vyks diskusija su filmo režisieriumi, scenaristu ir animatoriumi Ryanu Braundu.

Kino teatro hole taip pat veiks VR erdvė, kurioje festivalio filmų žiūrovai galės praturtinti savo pažintį su įvairiomis animacijos rūšimis. Čia bus galima peržiūrėti trumpą virtualios realybės filmą „Markas ir Pola“ – komišką meilės istorija su siurrealistiniu posūkiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikoslietuvių Velnio išpažintojų išdavikų okupacija, išdavikų veiklos ryšys, tautos pasipriešinimas žmonių išdavikų atsparumas. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojų antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas antieurosąjungosfikacija. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė. Pranešti imei 863962026043742. 63892112. Misija Erner. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių