„Akacijų alėja 2016“: garsūs bardai, „fojistai“ ir nemokamas transportas

  • Teksto dydis:

Liepos 2 d. Kulautuvos pušų amfiteatrą užpildys dainuojamoji poezija. Čia jau šešioliktą kartą vyks ilgiausiai Lietuvoje gyvuojantis nemokamas bardų festivalis „Akacijų alėja“.

Kursuos nemokami autobusai

Progą pasivaikščioti po dainuojamosios poezijos tekstų alėjas šiais metais turi dar daugiau žmonių, mat festivalio lankytojus autobusas visą dieną maršrutu Kauno autobusų stotis-Kulautuva-Kauno autobusų stotis veš nemokamai.

Visų festivalyje lauks dainų autorius ir atlikėjas Andrius Mamontovas, dainininkė Ieva Narkutė, aktorius, dainų autorius, bardų tėvu vadinamas Gediminas Storpirštis, dainų autorius ir atlikėjas, poetas Domantas Razauskas, žinomos grupės „Skylė“ vadai Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Linas Adomaitis, „Hiperbolės“ legenda Igoris Berinas su jaunuolių grupe „Huge soul“, buvusios roko grupės „Atika“ įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis, festivalio prodiuseris ir siela Virgis Stakėnas.

Senbuviai ir debiutantai

Tradiciškai savo pasirodymus surengs ir moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų laureatai – Vytauto Kernagio jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Mūsų dienos“ laureatas Tomas Drąsutis ir respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso laureatė Gerda Kalvaitytė.

„Kasmet prasideda galvosopis, ką padaryti, kad atlikėjų paveikslo mozaika būtų įdomi ir kiekvienas akmenėlis šioje mozaikoje atitiktų tą spalvą, kuri numatyta piešinyje. Varijuojama buvusių atlikėjų sugrįžimu į „Akacijų alėjos“ sceną ir debiutantų įtraukimu. Šiemet, rodos, išlaviravau tarp teksto gylio ir muzikos turiningumo, tarp autorinės poezijos ir žinomų poetų transkripcijų... Yra ir rizikos. Kasmet sulaukiu priekaištų – dėl ko šitas atlikėjas? Juokingiausia, kad kai koncertas baigiasi, niekas priekaišto neprisimena. Rizikuoju. Verta, nes tai pasiteisina“, – teigė festivalio prodiuseris V. Stakėnas.

Daugiausia abejonių – dėl V. Stakėno

V. Stakėnas teigia bendraujantis su visais atlikėjais asmeniškai, tad prisikviesti juos į festivalį nėra sudėtinga. Juolab, per ilgus metus „Akacijų alėja“ užsitarnavo solidų vardą muzikos profesionalų pasaulyje, tad palengvėjo ir „derybos“ su jų vadybininkais.

„Vienintelis atlikėjas sąraše, dėl kurio kaskart labai abejoju, – Virgis Stakėnas. Kasmet jam sakau – užteks. Bet kaip gi geriau pajusi festivalio sceną, publiką, nuotaiką, draivą, jei pats nepabūsi artisto kailyje... Žinoma, nėra lengva, bet esu treniruotas“, – juokavo dainininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių