Rudens receptas: Avokado salotos Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Avokado salotos

Rudens receptas: Avokado salotos
Rudens receptas: Avokado salotos / Tomo Raginos nuotr.

Kauno valstybinio muzikinio teatro rinkodaros vadovė Lina Stankevičiūtė šias jai labai patikusias salotas kažkada valgė jau seniai nebeegzistuojančiame restorane. Lina pataria, nusipirkus avokadą, neskubėti ruošti salotų, nes šį vaisių reikia panokinti – jis neturi būti kietas kaip akmenukas. Beje, tose šalyse, kur auga šis vaisius, jis vadinamas miško sviestu: yra toks minkštas, kad galima tepti.

1 didelis avokadas,
4 dideli Pekino salotų lapai,
1 poras (8 cm ilgio),
70–100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1 vidutinio dydžio šviežias agurkas,
sojos (lengvo) padažo,
kelių juodos duonos riekelių.

Avokadą ir Pekino salotų lapus supjaustyti stambiai, porus – plonais žiedeliais, alyvuoges – pusiau išilgai, agurką perpjauti išilgai ir tada abi dalis supjaustyti plonais griežinėliais. Viską atsargiai sumaišyti. Galima įberti truputį druskos. Sumaišytas salotas sudėti į lėkštes ir tik tada apšlakstyti sojos padažu. Jei maišysite su sojos padažu visą masę, salotos atrodys neestetiškai.
Prie šių salotų tinka pakepintos ar gruzdintos juodos duonos riekelės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų