Pagirioms malšinti - kopūstų sriuba
Daugelis Klaipėdos barų ir kavinių po šventinio siautulio ar audringų savaitgalių susigrąžinti jėgas gundo kopūstiene.
Anot kalbintų barų atstovų, lietuviai mėgsta pasilinksminti iš peties. Po to savijauta būna nekokia.
Kiekvienas turi savo receptą, kaip atgauti jėgas. Tačiau niekas neatsisako raugintų kopūstų. Prie tokių poreikių savo meniu derina ir kavinės.
Picerijos „Bambola“ ir kavinės „Jola“ darbuotojai teigė, kad raugintų kopūstų sriuba dažniausiai verdama ir klientų perkama pirmadieniais.
O restoranų tinklo „Katpėdėlė” savininkai Naujųjų proga sugalvojo išskirtinę akciją. Iškart po švenčių iki sausio 6 dienos siūlė dvi porcijas raugintų kopūstų sriubos už vienos kainą.
“Apie raugintų ir virtų kopūstų poveikį pagirioms malšinti kalbėjo jau senovės egiptiečiai. Lietuviai taip pat nuo seno linkę pagirias gydyti raugintų ar virtų kopūstų sultimis”, – sakė restoranų tinklo “Katpėdėlė” rinkodaros vadybininkė Asta Rudytė.
Gydymasis nuo alkoholio padarinių daržovėmis, anot toksikologų, yra veiksmingas. Vaisiuose bei daržovėse – gausu vitamino E, kuris atkuria pažeistas ląstelių membranas. O štai nuo pagirių gydytis taurele degtinės, toksikologų nuomone, – klaidingas būdas. Tai efektyviai pašalina abstinencijos sindromą, tačiau tik alkoholikams, kuriems jau nepadeda kiti metodai.
“Posakis, kad nuo ko susirgai, tuo ir gydykis, nėra teisingas. Priešingai, gydantis pagirias alkoholiu kaip tik kyla visos alkoholizmo problemos. Manau, kad daugelis jau spėjo įsitikinti kitais teisingais “vaistais”, kopūstais ir jų efektyvumu. Tai bene populiariausias vaistas pagirių sindromui malšinti Lietuvoje“, – juokėsi toksikologas Alvydas Repečka.
Naujausi komentarai