Moteris zoologijos sode užmezgė romaną su šimpanze: teko įsikišti tarnyboms

  • Teksto dydis:

Belgijos zoologijos sodas sustabdė belgės Adie Timmerman kassavaitinius vizitus pas šimpanzę Chitą. Moteris tvirtino, kad jie myli vienas kitą, tačiau savininkai teigė, kad tokiais santykiais šimpanzė rizikuoja prarasti primatų pagarbą, rašo „Daily Star“.

Iki lemiamo momento, kai „pasimatymus“ buvo nuspręsta sustabdyti, A. Timmerman savo „meilę“ puoselėjo ketverius metus. Kaskart moteriai ir šimpanzei susitikus, per stiklinį aptvarą jie bučiuodavosi ir vienas kitam mojuodavo. A. Timmerman įsitikinusi, kad jų ryšys buvo panašus į romaną.

„Aš myliu tą gyvūną, o jis myli mane. Aš neturiu nieko kito. Kodėl jie nori jį atimti?“ – graudinosi vieniša moteris.

Griežtą savo sprendimą – neleisti belgei susitikti su šimpanze, zoologijos sodo savininkai grindė tuo, kad gyvūnas ilgą laiką turėjo problemų integruodamasis į zoologijos sodo šimpanzių būrį, nes bendraudavo su lankytojais. Todėl jo gentainiai jį atstūmė. O 2008-aisiais gyvūnas buvo sužeistas per muštynes ​​su keliais kitais primatais.

„Chitai yra 38 metai ir jis nuo mažens buvo pripratęs prie žmonių. Vidutiniškai šimpanzės gyvena iki 40 metų, todėl jo elgesys jau nepasikeis, ar ne?“ – svarstė A. Timmerman.

„Jis augo kartu su žmonėmis namuose, o į zoologijos sodą atvyko beveik prieš 30 metų. Gyvūnas vis dar myli žmones, tačiau dėl savo gerovės, jis turi labiau priklausyti šimpanzių grupei. Prašėme ponios A. Timmermans leisti jam būti šimpanze tarp šimpanzių. Gyvūnui dabar sekasi gerai, o ponia  A. Timmermans kol kas laikosi mūsų taisyklių“, – pasakojo zoologijos sodo kuratorė Sarah Lafaut.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai daug

Tai daug portretas
iskrypusi bobų užmezga su šimpanzėmis, pažiūrėkite kiek jų važiuoja į Afriką, ar parsigabena juos čia.

Hadzė

Hadzė portretas
Šimpanzės gerai putką laižo

Anonimas

Anonimas portretas
Bent jau issiaiskinom is kur monkeypox atsirado :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių