Marijampolėje pasiektas originalus rekordas – iškepta 140 metrų ilgio kalakutienos dešra, kuria buvo vaišinami gausiai susirinkusieji į Marijampolės miesto dienų šventę.
„Nepretendavome į rekordų knygą, norėjome padaryti šventę miestelėnams“, – sakė idėjos autorė Laura Ferimaitė. Ji priminė, kad įmonė „Arvi kalakutai“, kepusi dešrą, jau įrašyta į Lietuvos rekordų knygą – prieš dvejus metus užfiksuotas didžiausio kepto kalakuto rekordas Lietuvoje – 18 kilogramų ir 420 gramų.
Kepti ilgiausią dešrą Lietuvoje padėjo virtuvės šefai iš Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos. Po dvi valandas trukusio kepimo miesto aikštė kvepėjo kalakutienos gaminiu, o prie 140 metrų dešros nusidriekė ilga miestiečių eilė, norinčių paskanauti unikalaus gaminio.
„Siekiame skatinti sveikesnį požiūrį į gyvenimą, todėl nusprendėme marijampoliečiams miesto dienų proga suteikti galimybę paragauti skanios ir sveikos mėsos“, – sakė L. Ferimaitė.
„Sujungėme tris avies žarnas, į jas sukimšome 30 kilogramų paruoštos kalakutienos. Ši dešra su žarnomis ir prieskoniais sveria 34 kilogramus. Viską ruošėme su nuoširdžiu rūpesčiu ir tikėjimu, kad pavyks surengti įspūdingą maisto gamybos reginį“, – pasakojo technologė Vilija Janušauskienė. Dešra buvo užvyniota ant medinio volo, o karštos anglys greitai padėjo pasklisti maloniam kvapui. L.Ferimaitė apskaičiavo, jog iškeptos kalakutienos dešros pakanka tūkstančiui valgytojų.
Naujausi komentarai