Per dešimt metu moteris už elektrą nesumokėjo nė cento: kaip jai tai pavyko?

  • Teksto dydis:

62-ejų Tokijo gyventoja rodo neįprastai iškeptą lašišos gabalėlį. Žuvis paruošta naudojant tik saulės energiją. Per dešimt metu moteris už elektrą nesumokėjo nė cento. Jos pasigamina pati, praneša LNK.

„Saulėtomis dienomis žuvies gabalėlį galima iškepti per valandą, o vištienos krūtinėlės gabalėliui prireiks maždaug pusantros valandos“, – sakė Tokijo gyventoja Chikako Fujii.

Norėdama virti ryžius ar kepti pyragą, kuriam reikia daugiau šilumos, moteris naudoja saulės viryklę.

„Taip gyventi pradėjau dėl 2011 m. įvykusio Didžiojo Rytų Japonijos žemės drebėjimo. Netrukus po jo kelis kartus dingo elektra, nusprendžiau, kad turėčiau pasirūpinti elektra pati. Įsirengiau pirmąjį saulės kolektorių“, – pasakojo Chikako Fujii.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Saulėtą dieną baterijos generuoja vidutiniškai 1 000 kilovatų, kurių pakanka, kad moteris galėtų naudotis ribotais prietaisais ir apšviesti namus naktį.

„Per lietaus sezoną rytais maždaug 10 min. minu dviratį, kad pati pasigaminčiau energijos ir kaupiu ją akumuliatoriuose“, – sakė japonė.

Pasak moters, 20 min. pakanka elektros lemputei maitinti tris valandas.

„Praėjusiais ir šiais metais dėl karščio bangų vos išgyvenau. Gėrimai sušyla einant iš parduotuvės į namus, taigi vos prieš kelias dienas nusipirkau šaldytuvą“, – sakė Chikako Fujii

Japonė neturi mums įprastų namų atributų – televizoriaus, dulkių siurblio ar skalbimo mašinos.

„Drabužius plaunu rankomis, vėliau džiovinu. Šiais metais sukūriau naują techniką – išdžiovinu mažesnius drabužius, pvz., kojines, apatinius, su salotų džiovykle“, – nauju atradimu pasidalijo Chikako Fujii.

Japonė pripažįsta, kad senstant taip gyventi tam tikras iššūkis, tačiau moteris žada tobulinti įgūdžius, kad pasigaminti elektros pačiai būtų kaip įmanoma paprasčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziauriausia ...

ziauriausia ... portretas
Kad tas kas rase straipsni ... Galvokit ka rasot ... 1000kw i diena .... ir dar dvirati minti reikia ... Na zurnalistai buk..., bet redaktoriai, nors paskaitykit kokias nesamones raso !!!

Anonimas

Anonimas portretas
Straipsnis nenaudingas,.Tai tik jumoras.Cha,tai kancia. Bet !!kaip gyventi ,kas turi sutuoktini ,vaiku .o gal ir anuku ? komedija ir tiek.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių