- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
Šiais laikais picai atsispirti gali nedaugelis, o vis labiau įsibėgėjant šiltiems orams, šis patiekalas tampa tiesiog nepakeičiamu draugų būryje. Ir nors dabar galima paragauti pačių įvairiausių picų, TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sugebės nustebinti net ir didžiausius gurmanus.
Su jo pasirinktu ingredientu picą išdrįstų suvalgyti tikrai ne kiekvienas.
T. Rimydis garsėja originaliais sprendimais virtuvėje, tačiau tai, kam jis ryžosi šįkart, nustebino net ir laidos vedėją Mindaugą Rainį. Profesionalus virtuvės šefas šįsyk vieną populiariausių patiekalų gardino… svirpliais.
Negana to, jis naudojo net kelių rūšių svirplius skirtingoms picos dalims gaminti. Maltus svirplius jis rinkosi picos padui, o skrudintus – patiekalo viršui papuošti.
„Svirplių bijoti nereikėtų, nes jie yra tai, ką žmonės valgė, ir tai, ką mes pradėsime valgyti dabar, ir valgysime ateityje. Manau, kad vėliau tai bus normalu“, – tikins virtuvės šefas.
TV3 nuotr.
Laidoje T. Rimydis pasakos, kad puikios picos pagrindas yra tobula tešla – būtent į ją jis įmaišys ir netikėtą skonį turinčių vabzdžių. Tačiau tokių drąsių T. Rimvydžio sprendimų išsigąsti nevertėtų – jis atiduos duoklę ir mėsos mėgėjams, mat savo picą papildomai gardins lietuvišku skilandžiu.
Begamindami originalią picą, T. Rimydis ir M. Rainys su žiūrovais pasidalins ir netikėtu prisipažinimu – kodėl, kai pirmąkart gyvenime ragavo šio patiekalo, jie neliko juo sužavėti?
Visi žino ir tai, kad italai niekuomet nevalgo picos su papildomu padažu, nes sugeba iškepti ją taip, jog jai daugiau nieko netrūktų. Savo tobulo padažo paslaptį laidoje atskleis ir T. Rimydis, kuris siūlys mariną padažą vėliau naudoti ir kitiems patiekalams. Galiausiai virtuvės šefas prabils ir apie kitas puikios tešlos paslaptis bei paaiškins, kodėl šešias valandas tešlą reikia laikyti šiltai, o po to – šaltai.
Tačiau tai – ne vienintelės kulinarinės idėjos, kurias išgirs laidos žiūrovai. Pasirinkęs labiau tradicinę picą, savo patarimais dalinsis ir kitas virtuvės šefas, Vylius Blauzdavičius, o M. Rainys papasakos, kaip pasirinkti idealius miltus šiam patiekalui.
TV3 nuotr.
Gardžiausi picų receptai ir dar negirdėti T. Rimydžio ir V. Blauzdavičiaus patarimai, kaip išsikepti tobulą picą – jau šį sekmadienį, „La Maistas“ laidoje 9.30 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...