Čili sriuba, kurią nesudėtinga pagaminti, o jos pagrindą sudaro saldžiosios bulvės.
Sudėtinės dalys:
Sviestas, 50 g
Svogūnas, 1 vnt.
Čili pipiras, 1 vnt.
Kalendra, 1 a. šaukštelis
Česnakas, 2 skiltelės
Daržovių sultinys, 600 ml
Bulvės, 600 g
Fermentinis sūris, 75 g
Druska, 1 pagal skonį
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame svogūnus, čili pipirą, kaliandros lapus.
Turinį maišome keptuvėje ant silpnos ugnies apie 8 min.
Suberiame smulkiai pjaustytas saldžiąsias bulves bei smulkintą česnaką. Keletą minučių pakepiname.
Keptuvės turinį supilame į verdantį daržovių sultinį, maišant verdame apie 15-20 min.
Patiekti galime ir trintą sriubą, tuomet turinį reikėtų sutrinti. Kol karšta, supilstome sriubą į lėkštes ir apdedame juostelėmis pjaustytu fermentiniu sūriu. Apibarstome viršų aitriosios paprikos prieskoniu. Patiekiame su balta duonele.
Naujausi komentarai