Ryžių ir tuno kroketai su feta sūrio padažu

  • Teksto dydis:

Šiandieną gaminame gardžius ryžių ir tuno kroketus su liesu Fetos sūrio ir jogurto padažu. Užtruksime 60 min. Gero apetito!

Sudėtinės dalys:

Ryžiai, 200 g

Tunas, 200 g

Kiaušinis, 1 vnt.

Malti džiūvėsiai, 3/4 stiklinės

Jogurtas, 140 g

Feta sūris, 3/4 stiklinės

Česnakas, 1 skiltelė

Špinatai, 1/3 stiklinės

Grietinė, 1 v. šaukštas

Druska, žiupsnelis

Malti pipirai, pagal skonį

Krapai, 1 v. šaukštas

Gaminimas:

Puikus užkandžio receptas vakarėliui ar besiruošiantiems pavakaroti su patinkančiu filmu! Dėmesio – naudosime virtus ryžius (200 g), o kroketams virti reikės aliejaus (nenurodytas patiekalo ingredientų sąraše).

Virtus ryžius sumaišome su konservuoto tuno gabalėliais, įmaišome pasūdytą vieno kiaušinio plakinį.

Iš gautos masės formuojame rutuliukus, apvoliojame maltuose džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje, kol išorė dailiai apskrus.

Gaminame kroketų padažą. Į elektrinio smulkintuvo indą sudedame liesą jogurtą, špinatų lapus, tris ketvirčius stiklinės trupinto Feta sūrio, skiltelę česnako, kaupiną valgomąjį šaukštą grietinės – keletu paspaudimų susmulkiname iki vientisos masės. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir krapais. Padažą sudedame į atskirą indelį ir patiekiame šalia kroketų. Skanaus!
Recepto nuotraukos:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių