Nori – gali atrasti: baklažanų ir paprikos troškinys

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Šis receptas toks paprastas, tačiau tuo savo paprastumu jis visiškai genialus, su puikiai derančiais, vienas kitą papildančiais skoniais. Veganiškas, sveikuoliškas, greitai paruošiamas patiekalas.

Jums reikės (2 porcijoms):

Pusės didelio baklažano

Vienos didelės paprikos

Vieno vidutinio dydžio svogūno

3/4 puodelio pomidorų padažo

saldžiosios, bei rūkytos paprikos prieskonių, druskos, pipirų (dar dera bazilikas).

Gaminimas. Pirmiausia apkepame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, tada beriame baklažaną. Baklažano nereikia lupti, sūdyti ar kažkaip kitaip paruošti iš anksto – tiesiog supjaustyti kubeliais, berti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir maišant leisti troškintis. Kadangi baklažanai labai gerai sugeria visus skysčius (ir aliejų taip pat), daugiau aliejaus nepilame, jei reikia įpilame šiek tiek vandens.

Visa šio patiekalo paslaptis ir skanumas – gerai ištroškinti, pilnai suminkštėję baklažanai, tada jie tampa tokios nenusakomos, malonios tekstūros. Baklažanui šiek tiek suminkštėjus dedame papriką, kuri gali likti ir šiek tiek traški – taip dar skaniau. Kai viskas jau paruošta, laikas prieskoniams ir pomidorų padažui. Viską išmaišome, kol padažas sušyla, skoniai susimaišo ir ant stalo!

Šis troškinys labai tinka su grikiais.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių