Naujus skonius atveria tamsos terapija

Naujus skonius atveria tamsos terapija

2010-10-16 23:59
Naujovė: per vakarienę tamsoje padavėjai dėvės specialius naktinio matymo prietaisus.
Naujovė: per vakarienę tamsoje padavėjai dėvės specialius naktinio matymo prietaisus. / "Čagino" restorano nuotr.

J.Basanavičiaus gatvėje įsikūręs restoranas "Čagino" vilniečiams siūlo išbandyti naują pramogą – vakarienę aklinoje tamsoje.

Pirmoji tokia vakarienė, surengta Baltosios lazdelės dienos išvakarėse – praėjusį ketvirtadienį, tapo labdaros vakaru. Per jį surinktos lėšos skirtos Aklųjų ir silpnaregių draugijai.

Tačiau vakarienė tamsoje – ne vienkartinė proginė akcija. Aklas vakarienes restorane ketinama rengti kiekvieną ketvirtadienį 19 val. Rezervacija – išankstinė.

"Pastaruoju metu girdime sakant, kad nesugalvojame nieko naujo, kad viskas atsibodę. Trokštame naujienų, patirti ką nors įdomaus. Pakvieskite ką nors į aklą pasimatymą! Šiuo metu itin populiarios pažintys internete, o jų tąsa galėtų būti pasimatymas vakarieniaujant tamsoje. Tai puiki galimybė pažinti žmogų ne pagal drabužį ar išvaizdą", – kalbėjo vakarienes tamsoje sumaniusio restorano vadovė Laura Raupelienė.

Žadama, kad valgantiesiems nebus jokio palengvinimo – net menkiausios žvakės švieselės. Vakarienės valgiaraštis gana siauras – leidžiama rinktis iš dviejų variantų: mėsą arba žuvį.

"Visa kita, kaip patiekalas paruoštas ir su kuo patiektas, reikės pajusti. Nuolat skubant, mūsų skonis atbunka, nebelieka laiko mėgautis maistu. Valgydami tamsoje dažnai žmonės net nejunta skirtumo tarp mėsos ir žuvies", – pasakojo L.Raupelienė.

Per vakarienę tamsoje padavėjai dėvės specialius naktinio matymo prietaisus. "Kad viską sustyguotume, išbandytume ir įgytume patirties, kelias vakarienes jau rengėme. Juokas pro ašaras. Tie, kuriems nesisekė valgyti su įrankiais, maisto lėkštėje bandė ieškoti rankomis", – pasakojo L.Raupelienė.

Pramoga esą skirta visiems tiems, kurie nebijo iššūkių ir eksperimentų. Reikėtų pridurti, kad ir tiems, kurių kišenėse ne vėjai švilpia, mat 1–1,5 val. trunkanti vakarienė tamsoje kainuoja nuo 67 iki 97 litų, priklausomai nuo klientų poreikių: ar jis norės tik užkandžio ir karštojo patiekalo, ar ir deserto, gėrimų. Užkandžiui patiekiama salotų lapų asorti su cukinijų gabalėliais ir džiovintais pomidorais. Karštasis patiekalas, pasirinkus mėsą – kiaulienos išpjova, žuvį – šviestažuvė.

Vakarienės tamsoje pirmą kartą Europoje pradėtos rengti 1999 m. Ciuriche.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų