Mėgstamiausias vasaros patiekalas – kitaip Pereiti į pagrindinį turinį

Mėgstamiausias vasaros patiekalas – kitaip

2025-05-18 23:00
Parengta pagal „Maxima“ pranešimą spaudai

Sparčiai artėjanti vasara kviečia prisiminti populiariausią šiltojo sezono patiekalą – šaltibarščius. Kviesdami atrasti naujus šaltibarščių skonius, maisto tinklaraštininkai kviečia eksperimentuoti ir dalijasi originaliais receptais, kurių išbandyti.

„Šaltibarštinis“

1 pakelis virtų ar marinuotų tarkuotų burokėlių,

1 ryšulėlis krapų ir svogūnų laiškų,

1 ilgavaisis agurkas,

1 l kefyro,

druskos ir pipirų pagal skonį,

2 bulvės,

4 putpelių kiaušiniai.

Į puodą sudėkite burokėlius, tarkuotą agurką ir smulkintus žalumynus – krapus ir svogūnų laiškus. Viską užpilkite kefyru ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, tada supilkite į smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos ir supilkite į taures. Papuošti išvirkite kelias bulves ir putpelių kiaušinius. Bulves supjaustykite smulkiais gabalėliais, lengvai apkepkite ir kartu su perpjautu putpelės kiaušiniu suverkite ant trumpo medinio iešmelio. Paruoštus iešmelius patiekite prie arba ant taurės.

Šaltibarščiai su rūkytu kiaušiniu

8 kiaušiniai,

900 g kefyro,

500 g marinuotų burokėlių,

1 ilgavaisis agurkas

1 ryšulėlis krapų ir svogūnų laiškų,

druskos ir pipirų pagal skonį,

bulvių,

aliejaus kepti.

Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite. Įkaitinkite grilį iki 90 °C temperatūros, sudėkite cukrinių klevų rūkymo kaladėlių ir dėkite kiaušinius rūkyti apie valandą laiko. Kai kiaušiniai išsirūkys, atidėkite juos į šalį. Bulves apvirkite ir apskrudinkite keptuvėje, kol gražiai paruduos, pabarstykite druska ir pipirais, papuoškite krapais. Paruoškite šaltibarščius – smulkiai supjaustykite agurką, svogūno laiškus, krapus ir dėkite į dubenį. Supilkite kefyrą, marinuotus burokėlius, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Pilkite šaltibarščius į dubenį, dėkite perpjautą rūkytą kiaušinį, papuoškite krapų šakele ir ragaukite su keptomis bulvėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų