Kepimo ant grotelių sezonas įsibėgėja: trys patiekalų idėjos

  • Teksto dydis:

Šylant orams, tik ir maga įkaitinti grilį ir mėgautis skaniausiais patiekalais, ruoštais lauke. Ir nors dažniausiai iš kepsninių sklinda gardus mėsos ar žuvies patiekalų aromatas, maisto gamybos žinovai siūlo grilyje ruošti ne tik pagrindinius patiekalus, bet ir desertus bei užkandžius.

Ant grotelių kepti grybai ir daržovės

„Tinkamai paruoštos ant grotelių iškeptos daržovės turėtų būti ir sultingos, ir tuo pat metu šiek tiek tvirtos viduje. Tad, prieš kepant, daržoves rekomenduoju išmirkyti marinate. Puikų marinatą paruošite sumaišę keletą šlakelių augalinio aliejaus, porą skiltelių smulkiai supjaustyto česnako ir žiupsnį druskos. Marinatą taip pat galite paskaninti įbėrę žolelių mišinio ar įpjaustę šviežio baziliko,“– pasakoja lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė Brigita Baratinskaitė.

Reikės:

300 g cukinijos

300 g vyšninių pomidoriukų

200 g pievagrybių

2 vnt skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų

20 ml augalinio aliejaus 

druskos – pagal skonį

„Ruošdami daržoves griliui, turime jas gerai nuplauti ir nusausinti. Cukinijos galus – nupjaukite, o pačią cukiniją supjaustykite į 3-4 dalis priklausomai nuo cukinijos dydžio. Paprikas geriausia pjaustyti griežinėliais, o pomidorus ir pievagrybius galima palikti tokius, kokie yra. Daržoves suverkite ant iešmelių ir jei nemarinavote, apibarstykite jas druska bei apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite apie 5-7 minutes, iešmelius reguliariai pasukdami, kad visos pusės tolygiai apkeptų. Daržoves tiesiai ant stalo patiekite jų dar nenuėmę nuo iešmelių“, – pataria maisto gamybos ekspertė.

Sūris ant grotelių

„Ant grotelių keptas haloumi sūris – puikus užkandis. Haloumi yra riebus sūris, gaminamas iš ožkos pieno, į kurį dedama druskos ir mėtų, ir yra puikiai tinkamas kepimui. Jums tereikia sūrį supjaustyti, išdėlioti ant grotelių ir kepti tol, kol jis pradės ruduoti bei šiek tiek ištirps. Patiekite su citrinos riekele šalia arba prie gaivių salotų“ – sako B. Baratinskaitė.

Bananų laiveliai

Reikės:

bananų

zefyrų, tinkamų kepimui

mėgstamo šokolado

spragėsių

„Desertui puikiai tiks labai paprastai paruošiami „bananų laiveliai“. Banano žievę išilgai įgaubto krašto viduryje švelniai perpjaukite ir bananą šiek tiek atidarykite. Į banano vidų įdėkite zefyrus, šokolado gabaliukus ir kukurūzų spragėsius. Apvyniokite bananus folija ir kepkite ant grotelių 5–7 minutes, kad šokoladas ir zefyrai galėtų ištirpti. Vėliau įplėškite foliją ir bananus kepkite dar porą minučių. Šį desertą galite patiekti ir su ledais ar plakta grietinėle“, – pasakoja B. Baratinskaitė.


Šiame straipsnyje: griliusreceptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių