Kaip pagaminti skaniausius lietinius blynus?

  • Teksto dydis:

Blynai – vienas iš patiekalų, kuris daugumai asocijuojasi su vaikyste. Bulviniai, miltiniai, čirviniai, lietiniai... O kur dar įvairiausi pagardai lėkštėje, kurie, be abejonės, užglaisto visus galimus blynų netobulumus ir patiekalą kilsteli iki aukščiausios įvertinimo skalės!

Todėl sunkiai tikėtina, kad galėtume rasti jų visai nemėgstantį žmogų. Šįkart mūsų dėmesio centre – lietiniai blynai, kuriuos nėra taip paprasta iškepti kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Dažniausi iššūkiai, su kuriais tenka susidurti kepant lietinius blynus, tai netolygus jų storis, „gumuliukai“ arba „lipimas“ prie keptuvės. Kaip to išvengti ir pagaminti tokius lietinius blynus, kad net išrankiausieji apsilaižytų pirštus? Pasiruoškite užrašinę ir rašymo priemonę. Jums prireiks: 2 kiaušinių, 2 valgomųjų šaukštų cukraus bei aliejaus, 4 valgomųjų šaukštų pieno, 200 gramų miltų, 400 mililitrų šalto vandens, šiek tiek druskos bei aliejaus sėkmingam kepimo procesui įgyvendinti.

Nuo ko pradėti? Visų pirma reikia sumaišyti kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną iki vientisos tešlos. Tešlą išmaišysite greičiau, jei į pagalbą pasitelksite plaktuvą (elektrinį plakiklį). Išmaišę šiuos produktus suberkite miltus. Tuomet tebemaišant tešlą po truputį reikia įmaišyti vandenį. Svarbu nesupilti vandens į tešlą iškart ir maišyti iki neliks „gumuliukų“. Nuo tešlos išmaišymo tiesiogiai priklauso ir tešlos kokybė bei kepimo sėkmė. Kai tešla išmaišyta, atrodytų, iki tobulumo, patartina apie pusę valandos palikti tešlą pastovėti. Praėjus bent 30 minučių blynų tešla jau paruošta kepti! Blynus kepkite ant įkaitinto aliejaus, nepamiršdami jų apversti. Pagal poreikį ir keptuvės dydį pasirinkite įrankį, kuriuo pilsite tešlą. Taip kaskart nereikės skaičiuoti pilamų keptuvėn šaukštų, o ir blynus suformuosite kiek greičiau.

Kokį įdarą rinktis? Be abejo, iš skaniausiųjų sąrašo sunku išbraukti lietinių blynų „klasiką“, t. y. lietinius blynus su bananų, varškės ar mėsos įdaru. Tačiau, jeigu norisi išbandyti naujų skonių, galima blynus įdaryti obuolių koše, įvairių uogų ir vaisių tyrėmis. Vaikų abejingais nepaliks „Nutella“ arba naminiu apelsinų džemu įdaryti blynai. Tuo tarpu esant poreikiui blynus galima įdaryti grybais, daržovėmis (pavyzdžiui, cukinija, baklažanu ar įvairiu daržovių mišiniu), taip pat ir sūriu (puikiai tinka mocarella, kepimui skirti sūriai ir kt.).

Jeigu esate, vis dėlto, labiau linkę pasilikti prie įprasto įdaro (bananai, varškė ar mėsa), taip pat galite patiekalo skoniui priduoti daugiau spalvų. Pavyzdžiui, blynus įdarytus bananais galite maišyti su cinamonu, šokoladu arba klevų sirupu. Taip pat bananinį įdarą galima paįvairinti maišant su kitais vaisiais ar uogomis. Jeigu labiausiai jus žavi lietiniai blynai su varške, išbandykite tokių įdaro derinių kaip varškė ir špinatai, varškė ir bananai, varškė ir aguonos, varškė ir lašiša. Net jeigu ir skamba netikėtai ir neįprastai, tačiau, galbūt, tai bus patiekalas, kuris nesunkiai užsitikrins vietą jūsų mėgstamiausiųjų sąraše? Galiausiai, jeigu dažniausiai valgote lietinius blynus su mėsa, išbandykite skirtingas mėsos ruošimo būdų variacijas. Galite gaminti meksikietišką aitrų įdarą su jautienos faršu, pupelėmis, pomidorais ir žalumynais. O galbūt rytus primenančią vištieną su kariu? Tereikia trupučio fantazijos ir noro eksperimentuoti.

Pagal aukščiau išvardintas idėjas nesunku pastebėti, kad lietiniai blynai gali būti naudojami tiek kaip užkandis, kaip pagrindinis patiekalas, o taip pat ir kaip desertas. Priklausomai nuo įdaro bei pateikimo lėkštėje tai taip pat gali būti ne tik kasdien džiuginantis maistas, tačiau ir įvairių švenčių proga pateikiamas patiekalas į svečius atvykusiems draugams bei artimiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Je

Je  portretas
Cukraus tikrai nereikia, jis nieko nelemia kepant, o juk dar ir nesveika. Svarbiausia gerai išplakti kiaušiniai.

Parallax

Parallax portretas
Beatos receptas čia pakopintas. Jį senai naudoju. Tik cukraus beveik nededu. Shame on u. :)

Lina

Lina portretas
Vietoj aliejaus pilu lydyta sviesta patikekit nera ka lyginti su aliejum
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių