Gian Lucos pica, kurios negalėsite atsivalgyti: pavyks net tinginiams!

  • Teksto dydis:

Nuo ankstyvo rudens iki pat vasaros pradžios – būtent tiek gardžiais receptais ir savo kelionėmis po Lietuvą virtuvės šefas Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį džiugino laidos „La maistas“ žiūrovus. Laidos metu kulinaras kvietė iš arčiau pažinti tiek tradicinius lietuviškus, tiek ir kitose pasaulio virtuvėse mėgstamus patiekalus, o šį sekmadienį jis žada pirmą kartą atskleisti, kaip gaminama tikra itališka pica.

Šįkart Gian Luca žiūrovus pakvies apsilankyti Vilniuje įsikūrusiame laisvalaikio, poilsio ir pramogų komplekse, kuriame dirba sena jo draugė, virtuvės šefė Aldona.

„Aldona yra gyva legenda. Ji dirba tik su geriausiais ir būtent pas ją esu valgęs vieną mėgstamiausių savo patiekalų, kurio pats niekuomet nesugebėjau pagaminti taip skaniai. Tai – jaučio liežuvis“, – pagyrų moteriai negailės vyras.

Kaip laidoje pasakos Gian Luca, Aldona yra viena iš virtuvės šefų asociacijos Lietuvoje pradininkių, o šiame pramogų komplekse ji prižiūri net tris skirtingus restoranus – japonų, itališką ir prancūzišką. Ir nors Aldonos mylimiausia virtuvė yra prancūziška, šįkart jiedu su Gian Luca leisis į kulinarines keliones po Italiją ir gamins picą.

Gian Luca ir Aldona / TV3 nuotr.

Picos pado tešlai prireiks 600 gramų miltų, 14 gramų šviežių mielių bei 300 ml vandens. „Druskos niekuomet neberkite prieš maišymą, nes ji pražudo mieles“, – žiūrovus įspės virtuvės šefas.

Padarę, kaip patarė Gian Luca – pirmiausiai sumaišę tešlą, o vėliau ją pagardinę 22 gramais druskos, dar kartą viską permaišykite. Vėliau rankomis suformuotą tešlą sudėkite į dubenį ir kelioms valandoms palikite šaldytuve.

Po kurio laiko imkite formuoti picos padą, tačiau nepamirškite palikti storesnių, apvalesnių jos kraštų. Tai, anot Gian Lucos, suteiks picai grožio. „Minkydami tešlą nenaudokite visų plaštakų – tą darykite tik pirštų pagalvėlėmis. Nepamirškite tešlos vis patempti“, – kaip teisingai paruošti tešlą, aiškins Gian Luca.

Picos padažui prireiks konservuotų pomidorų, raudonėlio, druskos, ir to, ko Italijoje niekuomet netrūksta – alyvuogių aliejaus. Beliks viską išmaišyti, o tuomet – užpilti ant tešlos. Tuomet išdėliokite mocarelos sūrį ir bet kokius kitus savo mėgstamus picos ingredientus.

TV3 nuotr.

Pica jau paruošta – tereikia ją iškepti! Picą kepkite įkaitintame grilyje 2–3 minutes, o ištraukę dar pagardinkite šviežiu baziliku.

Paskutinė šio sezono „La maistas“ laida ir itališkos picos receptas – sekmadienį, 9.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xxx

Xxx portretas
Nuodingas maistas, visos picos,hamburgeriai, čisburgeriai ,tunka nuo jų, uztenka kas dieną suvalgyti nors po vieną ir viskas.Zinau koks komponentas yra dedamas,dedama ir E 621 .Neaiškinsiu kokiu būdu ir kur dedama,ar i picos padą, ar i padažus,bet dedama visur.Suvalgyti retai ,labai retai ,nekenkia.

angliavandeninis

angliavandeninis portretas
la šū..as.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
nejuokinkit pasaulio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių